Vágólapra másolva!
A debreceni futballklubot működtető kft. vezetősége kedden közös megegyezéssel szerződést bontott Pajkos János vezetőedzővel, és a szakmai munka irányításával Dajka Lászlót bízta meg.

Miután Dajka László hazaérkezett a ligaválogatottal az ománi túráról, nem sok ideje maradt a pihenésre, hiszen Gellei Imre első számú segítőjét ma már a Debrecen vezetőedzőjeként várják egyeztetésre a hajdúsági klubnál. Nem sokkal ezelőtt beszéltünk a Honvéd korábbi válogatott centerével, aki legutóbb a Békéscsaba trénereként őszi elsőként zárt az NB I/B Keleti - csoportjában:

- Noha hivatalosan nem várják el a hat közé kerülést a bajnokságban, mégis mennyi esélyt lát erre?
- Az csak hab lenne a tortán. A közeli célkitűzés, hogy fokozatosan ütőképes együttest alakítsak ki, azaz, jövőre már merészebben szeretnénk tervezni.

- Mivel a válogatott pályaedzője is, nem lehet ez később feszültség forrása?
- De lehet, ám mindez eredményfüggő történet. Amennyiben a kapitány elfogadja a jelenlegi helyzetet boldogan dolgozom tovább a válogatottnál, míg a DVSC-nél ha csak parányi jelzést kapok az ügyben, hogy összeegyeztethetetlennek tartják a két elfoglaltságot, tudni fogom a dolgomat. Egyelőre azonban a debreceni vezetők nem csupán hozzájárultak ahhoz, hogy a válogatott mellett dolgozzak, hanem egyenesen örülnek is annak.

- Vannak már konkrét erősítési tervei?
- Bizony vannak, ám mindezeket csak holnap konkretizáljuk a "Loki" vezetőivel

Dajka László az NB I/B Keleti csoportjában első helyen álló Békéscsaba edzői posztjától válik meg, s Gellei Imre szövetségi kapitány mellett másodedzői feladatokat is ellát.