Vágólapra másolva!
Nem csak olasz lapértesülések szerint, hanem a brazil sajtó hírei alapján is elképzelhető, hogy Ronaldo - aki visszatérését követően az Internazionale együttesében a Brescia elleni bajnoki találkozón lőtte "első" gólját - kölcsönben a brazil Palmeirasban folytatja pályafutását.

A hírt az olasz Corriere dello Sport szellőztette meg, s Brazíliában nem tagadják, nyílt titok, hogy Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány világbajnoki keretében azokra számít, akik a vb-t megelőzően legalább három hónapig folyamatosan szerepelnek klubjaikban.

Ezért térne haza Ronaldo, ami nem is lenne kedve ellenére. Egyrészt visszatérése a futballba hazai környezetben történne, s ez lelkileg sokat számíthat. Noha a csatár, aki 1999. november 21 óta nem lőtt
gólt, most boldog, de korántsem biztos, hogy formája alapján helyet követel magának Hector Cúper együttesében, s három hónapos folyamatos szereplése hiányában veszélybe kerülhet a vb-szereplése is.

Ettől függetlenül a brazil sajtó szuperlatívuszokban beszél a FIFA által kétszer is a világ legjobb futballistájának választott aranylabdás visszatéréséről. "A világ leghíresebb játékosa tért vissza kétéves agóniát követően" - írta a Folha of Sao Paulo. A Jornal do Brazil így írt: "Ronaldo 748 napot követően megismerhette a góllövés örömét. Ő és a gól vasárnap ismét egymásra találtak. A találat bizonyította, hogy a csatár régi fényében csillog." Az O Globo hasábjain Batistuta, az AS Roma argentin csatára is örült Ronaldo visszatérésének: "Ez az a gól, amire mindenki várt." Ronaldo gólját Olaszországban nemes egyszerűséggel újjászületésként aposztrofálták.

Thury Gábor

Ajánlat: