Vágólapra másolva!
A német csapatoknak igencsak sűrű a programjuk mostanában, hiszen a hét közben a német kupa aktuális fordulóját rendezik meg. A legjobb nyolc közé kerülésért kedden négy találkozót játszottak le, és érdekes módon mindenhol az idegenben szereplő együttes jutott tovább. Igaz, ez egyedül a VfB Stuttgart-1860 München párosításban jelentett némi meglepetést, igaz, a hét végén a két gárda egyszer már találkozott egymással a Bundesligában, és akkor is az Oroszlánok diadalmaskodtak.

Szombaton a vendégek támadósorát Martin Max és Markus Schroth alkották, most viszont Peter Pacult mester a Davor Suker-Markus Pürk párosnak szavazott bizalmat, és elképzelése tökéletesen bejött, hiszen a hetedik percben ezen két játékos összjátékát követően Pürk szerzett vezetést a münchenieknek.

A stuttgarti csapat ezt követően végigtámadta az első félidőt, de hiába dolgozott ki számos helyzetet, nem tudott kiegyenlíteni. A szünet után folytatódtak a hazai rohamok, de az 59. percben Balakov még tizenegyesből sem tudott betalálni, a kapufát forgácsolta szét. A bolgár azonban kilenc perc múlva javított, és ekkor már értékesítette büntetőjét, kiegyenlítve az állást. A rendes játékidőben nem született újabb gól, a hosszabbításban viszont igen: előbb a dél-afrikai Bradley Carnell szerzett vezetést a Stuttgartnak, majd egy kapu előtti kavarodást követően Suker gyömöszölte a labdát a hazaiak kapujába. Következhettek tehát a tizenegyesrúgások, amelynek során a Stuttgart braziljai nem tudtak betalálni: az 1860 kapusa, Simon Jentzsch Adhemar és Bordón büntetőjét is megfogta, és így az Oroszlánok mentek tovább. Érdekesség, hogy a vendégek portása már a hét végi meccsen is a mezőny legjobbja volt.

Csak nehezen ment tovább a Bayer Leverkusen, amely a másodosztályú VfL Bochum otthonában lépett pályára. A gyógyszergyáriak több ászukat is pihentették, így nem szerepelt a kezdő tizenegyben Bastürk, Zé Roberto, Placente, Ballack, Kirsten és Neuville sem, ám a bolgár Dimitar Berbatov gyorsan vezetést szerzett a Leverkusennek. Ezt követően azonban sokáig csak a Bochum volt a pályán: a hazai együttes egyre-másra vezette támadásait, és meg is fordította az állást. Klaus Toppmöller mester kénytelen volt előbb Bastürköt, majd Zé Robertót, és végül Neuville-t is a pályára küldeni, de a nap hőse Berbatov volt, aki további két góljával a legjobb nyolc közé lőtte csapatát.

Ott van a negyeddöntőben a Kaiserslautern is, amely a Mainz ellen nyert idegenben 3-2-re. A Vörös Ördögök egy már megnyert mérkőzést engedtek ki kis híján a kezükből, hiszen a félidőben már 3-0-ra vezettek, ráadásul a Mainz a magyar Bódog Tamás kiállítása miatt (a volt pécsi védő az egyedül kilépő Klosét rántotta le) már a 26. perctől kezdve emberelőnyben voltak. A hazai csapat azonban a szünet után szép lassan elkezdte ledolgozni hátrányát, és sikerült is egygólosra csökkentenie azt, de az egyenlítés már nem jött össze.

Eredmények:

VfL Bochum - Bayer Leverkusen 2-3
gól:
Freier (28.), Colding (75.), ill. Berbatov (26., 77., 90.)

VfB Stuttgart - 1860 München 2-2, tizenegyesekkel 2-4
gól:
Balakov (11-esből 66.), Carnell (93.), ill. Pürk (7.), Suker (102.)

Union Berlin - Rot-Weiss Oberhausen 1-2
gól:
Divic (85.), ill. Lipinski (11-esből 41.), Hayer (89.)

FSV Mainz - Kaiserslautern 2-3
gól:
Babatz (71.), N'Kufo (11-esből 84.), ill. Lokvenc (23.), Lincoln (31., 42.)
kiállítva: Bódog (Mainz, 26.)

Ajánlat:

A nap játékosa: Dimitar Berbatov (Bayer Leverkusen)

Korábban: