Vágólapra másolva!
Sopronban Simon Tibort nevezték ki Reszeli Soós István helyére, ami egy szimpla edzőcserét jelent, ám az ügy ennél valamivel bonyolultabb. Legalábbis Reszeli szerint, aki megjegyezte: a soproni klub a mai napig nem egyenlítette ki a tartozását vele szemben. Ez azért is érdekes, mert tegnap Vörös Sándor, a Matáv Sopron felügyelőbizottságának elnöke kérdésünkre kijelentette, hogy rendezték az eltávozott trénerrel az adósságot.

A kérdés eldöntése azért fontos, mert a szabályok szellemében az a klub, amelyiknek a menesztett szakvezetővel szemben tartozása van, a számla rendezéséig nem szerződtethet új edzőt. Ezzel kapcsolatban ismét megkerestük Vörös Sándort, aki készséggel és precízen válaszolta meg a vitás kérdést: "Mielőtt Simon Tibort kineveztük volna, tegnap megszüntettük Reszeli Soós István szerződését, egyben megfogalmaztuk a felmondólevelét is, amiben természetesen van utalás a kifizetésére is. Ugyanakkor amíg a tréner nem látta és nem olvasta az abban foglalt indokokat, ez ügyben nem nyilatkozhatna. Megjegyzem azt is, hogy az eltiltása után november 12-én felfüggesztettük a munkavégzés alól, mégis a teljes hónapra kifizettük. Amennyiben Reszelinek továbbra is lesznek követelései, az már a jogászokra tartozik majd."

Sopronban tehát szeretnék minél gyorsabban lezárni a Reszeli-ügyet. Azt már csak érdekességképpen tesszük közzé, hogy Reszeli Soós István a bevezetőben említett anyagiak említésén kívül mást is mondott: "Nem zavar, hogy ki lett az utódom Sopronban, s nem is a sértődés beszél belőlem, hiszen már korábban tudtam, hogy télen eljövök a klubtól, mindenesetre az több, mint furcsa, hogy a csapat életét döntően egy kívülálló ember befolyásolja. Ráadásul olyan, akinek szakmailag egészen más lenne a feladata a magyar labdarúgásban. Amennyiben a mostaninál is pontosabb információim lesznek ez ügyben, nevesítem majd az illetőt."