Vágólapra másolva!
A dél-afrikai válogatott az első között harcolta ki a világbajnoki részvételt, és már jó ideje a World Cupon való szereplésre készül, de a Bafana Bafana szurkolóinak csalódottan kell tudomásul venniük, hogy csapatkapitányuk, Lucas Radebe valószínűleg nem lehet ott a vébén. A Leeds United védője mostanában épült fel térdműtétjét követően, de ismét súlyos sérülést szenvedett.

Radebének az elmúlt években amúgy is sok baja volt a nemzeti tizeneggyel, hiszen ahogyan a Leeds United eredményei egyre jobbak lettek, és a gárda rendszeresen ott volt a nemzetközi kupákban, egyre nehezebb volt számára a hazautazás a mérkőzésekre.

Klubja és a dél-afrikai szövetség állandó háborúzásban állt, de végül sikerült megegyezésre jutniuk, és így Radebe csak a világbajnoki selejtezőkön lépett pályára a Bafana Bafanában. A konszenzusnak azonban nem örülhetett túl sokáig, mert a legutóbbi idény elején részleges térdszalag-szakadást szenvedett, és kétszer is meg kellett műteni a térdét.

A hátvéd, akinek a Leeds csapatkapitányi karszalagját is át kellett adnia a fiatal Rio Ferdinandnak, akit éppen az ő pótlására igazoltak, már majd egy éve nem lépett pályára, de a múlt héten ismét játékra jelentkezett. Egyelőre csak a Leeds tartalékcsapatában szerepelt, de a balszerencse itt sem kerülte el: szerdán a Sunderland elleni találkozón (amely a második volt a számára felépülése óta) az egyik fejpárbajnál rosszul esett, és a közel állók azonnal látták, hogy súlyos a gond.

Először lábtörésre gyanakodtak, de kiderült, hogy Radebének a bokaszalagjai szakadtak el. A focistát azonnal kórházba szállították, és meg is műtötték, azonban egyelőre nem tudni, mikor kezdheti meg az edzéseket. Radebe mindenesetre kijelentette, hogy nem adja fel, és megpróbál ebből is felépülni, noha korábban kijelentette, hogy egy újabb súlyos sérülés esetén befejezi pályafutását. "Nagyon csalódott vagyok, de ugyanakkor eltökélt is, hogy vissza tudom harcolni magamat a csapatba. Ez valóban egy súlyos sérülés, de bíztató lehet a számomra, hogy a nemrég műtött térdemnek semmi baja" - nyilatkozta az optimista hátvéd.

Ajánlat: