Vágólapra másolva!
Visszatért a megszokott rend a spanyol bajnokságban, hiszen tizenhét fordulót követően, vagyis két játéknappal az őszi idény vége előtt ismét a címvédő Real Madrid áll az élen, ebben a szezonban először. A királyi gárda - természetesen saját győzelme mellett - annak köszönheti az elsőségét, hogy az eddig az élen álló Deportivo Alavés hazai pályán vereséget szenvedett a Sevillától. A másik sevillai együttes, a Real Betis is nyerni tudott, és így a Real Madriddal azonos pontszámmal áll a második helyen.

A vitóriai együttes otthon fogadta az újonc Sevilla együttesét, és bár a piros-fehérek sem szerepelt rosszul ebben a szezonban, a spanyol totószelvényeken ez a találkozó minden bizonnyal fix egyes volt. A hazaiak ennek megfelelően az első játékrészben teljes erőbedobással támadtak, ám nem tudtak gólt szerezni, és amikor a szünet után védőjük, Óscar Téllez piros lapot kapott könyöklés miatt, megfordult a játék képe. Az emberhátrányban lévő Alavés már inkább csak a védekezéssel törődött, ám nem sokkal a lefújás előtt a csereként beállt Richard Witschge nagy hibájából gólt kapott, és így vesztesen hagyhatta el a pályát.

Ezzel az a furcsa helyzet állt elő, hogy a Betis szurkolói örültek a városi rivális, az FC Sevilla diadalának, ugyanis ez azt jelentette, hogy a zöld-fehérek egészen a második helyig nyomultak előre. A Manuel Ruíz Lopera-stadionban helyet foglaló közönséget ugyan nem kápráztatták el a kedvencek, de a portugál Joao Tomás tizenegyesgólja elég volt ahhoz, hogy a három pont Sevillában maradjon, és a Betis ezzel pontszámban utolérje a listavezető Real Madridot.

Végre nyerni tudott a Barca is, amely utoljára öt fordulóval ezelőtt örülhetett diadalnak a Primera Divisiónban. A katalánok ezúttal az erős középcsapatnak számító Villarreal ellen szerepeltek, és Patrick Kluivert remek egyéni alakítása után még az első játékrészben megszerezték a vezetést. Nem sokkal később azonban játékmesterük, Xavi hat perc alatt összeszedett két sárga lapot és így még a szünet előtt a kiállítás sorsára jutott. A Barcának így a teljes második félidőt emberhátrányban kellett végigjátszania, de ennek ellenére megúszta kapott gól nélkül.

Ajánlat:

A Primera División állása