Vágólapra másolva!
Kié legyen az Aranylabda? Erre a kérdésre vártuk az [origo] olvasóinak válaszát december 11. és 16. között. Az érdeklődés a szokásosnál is nagyobb volt, hiszen a France Football szavzásának eredményhirdetéséig 6334-en voksoltak. A többség pedig eltalálta a hivatalos végeredményt, hiszen a France Football és az [origo] szavazói szerint is a liverpooli Michael Owen volt az idei év legjobbja.

Az angolok üdvöskéje közel állt a rajt-cél győzelemhez, elsőségét leginkább a Bayernt BL-címhez segítő kapus, Oliver Kahn veszélyeztette, aki csütörtökig stabil második befutónak tűnt. A hét végére azonban beleerősítettek Oli hívei, és többször is az élre juttatták a portást. Végül Owen 2319 (szavazóink 36,6%-a), Kahn pedig 1845 voksot kapott (29,1%).

A győztes személyén kívül már eltért a szakírók és olvasóink véleménye, hiszen az [origo]-n Owen és Kahn után Luis Figo csípte el a harmadik helyet 999 szavazattal (15,8%), míg Franciaországban Owen, Raúl, Kahn lett a sorrend. Portálunkon a Real első számú gólvágójának csak 785-en (12,4%) adtak volna Aranylabdát, de még ő is megelőzte Tottit, aki - ebből a szempontból - hiába vezette bajnoki címre az AS Romát, csak 386 szavazatot kapott (6,1%).