Vágólapra másolva!
A Premier League-ben jelenleg talán az Arsenal támadójának, Thierry Henry-nak megy a legjobban a góllövés, a francia vezeti is az angol bajnokság góllövőlistáját. A napokban azonban igen csak rossz hír érte a futballistát, ugyanis amíg ő a Juventus elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szerepelt, lakását kirabolták.

Úgy látszik, a betörők között is vannak olyanok, akik követik a labdarúgás eseményeit, és ezt tevékenységükben is felhasználják. Az a bűnöző ugyanis, aki december 5-én betört Henry londoni villájába, jól tudta, hogy a ház gazdája éppen a Highburyben tartózkodik. Balszerencséjére a futballista által felfogadott takarítónő éppen ekkor tevékenykedett a villában, ám a betörőt ez sem zavarta különösebben, megkötözte és megfenyegette a halálra vált nőt, majd nekilátott a ház módszeres kipakolásának.

A lakásban található készpénzen kívül ékszereket, ruhákat, órákat és CD-ket markolt fel távozása előtt. A rendőrség mindenesetre figyelmeztette Henry ugyancsak a környéken élő honfitársait (Sylvain Wiltordot, Patrick Vieirát, Robert Pires-t és Gilles Grimandit), hogy igyekezzenek még több biztonsági intézkedést tenni, mert nem kizárt, hogy az Arsenal következő mérkőzése alatt nem várt látogató teszi jelenlétét a lakásukban.

"Ha a betörő tudta, hogy Henry hol lakik, akkor minden bizonnyal csapattársai lakhelyéről is tudomása van. Elképzelhető, hogy amikor az Arsenal esti meccset játszik, vagy idegenben lép pályára, megpróbálja kirabolni valamelyik másik futballista házát is" - nyilatkozta a rendőrség szóvivője. Ez mindenesetre megmagyarázná, hogy az Ágyúsok miért futballoznak olyan katasztrofálisan a BL-ben az idegenbeli meccseken: nem tudnak a focira koncentrálni, mert csak a lakásuk biztonsága jár a fejükben.

Korábban: