Vágólapra másolva!
A Vörösök együttese több fronton is megpróbál helytállni (bajnokság, FA-kupa, Bajnokok Ligája), és ennek érdekében nem árt, ha a játékoskeretben minél több remek képességű futballista van. Csatárposzton Robbie Fowler eladása miatt viszont nem áll olyan jól a klub, éppen ezért szeretné visszahívni a nyáron megvett, de a Banik Ostravának kölcsönadott támadót, Milan Barost, és mindez csak azon múlik, hogy a játékos megkapja-e a munkavállalási engedélyt.

Fotó: Reuters
Baros (balra) az újjáalakuló cseh válogatott egyik alapembere lehet

Hamar megkapta az "Ostrava Maradonája" kitüntető jelzőt, és bár a legutóbbi pontvadászatban mindössze öt gólt szerzett, áprilisban a Belgium elleni barátságos mérkőzésen bemutatkozhatott a nagyválogatottban is, és ha már ott volt, akkor be is talált.

Két hónappal később az Észak-Írország elleni vébéselejtezőn is gólt szerzett, és ezzel bizonyossá vált, hogy új sztár született. Nyilvánvalóvá vált, hogy vételárát a cseh csapatok nem tudják kifizetni (pedig a Sparta Praha szívesen vitte volna), ám külföldről is volt érdeklődés a Juventus, az Internazionale és a Liverpool képében. Baros végül a Vörösök ajánlatát fogadta el, akik 3,2 millió fontot fizettek ki érte, és azonnal kölcsönadták korábbi egyesületének, a Banik Ostravának, mivel Liverpoolban nem nagyon kapott volna játéklehetőséget.

Itt remekül futballozott az ősszel, 11 találattal vezeti a góllövőlistát Csehországban, így a Vörösök úgy gondolták, ideje visszahívni őt. Be is adták az illetékes hivataloknak a játékos munkavállalási kérelmét, noha jól tudták, hogy a szigorú előírásoknak (a külföldi focistáknak hazájuk válogatott mérkőzéseinek legalább 75 százalékán szerepelniük kell ahhoz, hogy megkapják a játékengedélyt) nem felel meg. Az első kérelmet el is utasították, de a liverpooliak bíznak benne, hogy a második kérelmet (amelyben leírják, hogy Baros fiatal kora miatt korábban a különböző korosztályos válogatottakban szerepelt, és ott alapember volt) már elfogadják. Ha így lesz, akkor Baros valószínűleg még idén bemutatkozhat a Liverpoolban, hiszen Angliában 2001-ben még három fordulót is rendeznek.

Korábban:

A nap játékosa: Tomislav Maric (VfL Wolfsburg)