Vágólapra másolva!
Viharos ülést tartott szerdán este a Ferencváros elnöksége. Szó esett a gyorsan elköltött hatszázmillió forintról is, és a hírek szerint az ülés egyébként sem szűkölködött kölcsönös sértegetésekben és gyanúsítgatásokban. Az FTC elnöke, Furulyás János vitatta a viharos jelzőt, ám azt elismerte, hogy rendkívüli közgyűlés összehívására aláírásgyűjtés folyt a klubnál.

- Voltak viták, nem tagadom, de talán túlzás viharosnak minősíteni az ülést. Előtte néhány szerencsétlen újságnyilatkozat felkavarta a kedélyeket, de nem markolásztuk egymás torkát.

- Mik voltak a napirendi pontok?
-
Az egyesület szervezeti és működési szabályzata volt az első téma. Minden elnökségi tag idejében megkapta az anyagot, áttanulmányozhatták, és a szerda esti ülésen kisebb módosításokkal az elnökség elfogadta a szabályzatot.

- Felmerült az ülésen a Fotex által a futballcsapatért átutalt első részlet, a hatszázmillió forint elköltése?

- Természetesen. És az elnökség megállapította, valótlanok azok az állítások, amelyek a pénz elherdálásával vádolnak bennünket. A gazdasági igazgatónk, Kácsor Attila beszámolójából és dokumentumaiból minden elnökségi tag előtt világossá vált, hogy hova ment a pénzt. Csak megjegyzem, ha nagyon utánaszámolunk, az előző klubvezetéstől több mint nyolcszázmillió forintos adósságot örököltünk.

- Tehát, ha nem jön a Fotex, be lehetett volna zárni a Fradit.
-
Igen, és ebben cseppnyi túlzás sincs. Augusztus közepén a futballkáefté és a tizenegy szakosztály csődöt jelentett volna. Nem értem, miért támadják sokan a Fotexet, hiszen pályázatunk mindenki előtt nyilvános volt, a vételárat Várszegi Gábor elfogadta, és korrekten fizet. A karosszékből ugyan könnyű bírálni, pénzt szerezni a működésre már nehezebb. De üzenhetem, hogy minket nem fognak megtörni.

- Ha ennyire rendben van minden, miért van szükség rendkívüli közgyűlés összehívására?
-
Azért, mert néhány elnökségi tagot félretájékoztattak, és ők a szakosztályaikon belül aláírásgyűjtésbe kezdtek. Az elnökségi ülésen meggyőződhettem arról, hogy már több mint száz aláírás van, azért úgy döntöttünk, összehívjuk január második felére a közgyűlést, és ott mindenki megmérettetik. Én magam is. Az biztos, hogy hatszázmillió felhasználásáról beszámolok a küldötteknek.

- Mikorra várják a Fotex újabb hatszázmillióját?
-
Augusztus 1-jére. A focistákért járó 2,4 milliárd második részletét akkor kell megkapnunk.

- És ezzel jó időre megoldódik a klub minden anyagi gondja?
-
Így nem mondanám. Egyetlen szakosztályunk sem dúskál, de a nyárig valamennyinek biztosított a működése. Akkor jön a Fotex-részlet, tízszázalékos kamattal, s úgy gondolom, okos gazdálkodással hosszú távon tud működni a tizenegy szakosztály.

- Azt mondják, hogy a közgyűlésen csökkentik az elnökségi tagok számát.
-
Jóslásokba nem akarok bocsátkozni, de elképzelhető. Magánvéleményem, hogy mivel a labdarúgó kft. több mint 80 százalékát eladtuk, nincs szükség ilyen létszámú elnökségre. De erről is döntsön közgyűlés.

Burkovits Ferenc

Ajánlat:

Kell egy csapat - Fradi-foci a Várszegi-birodalomban

Korábban:

Várszegi arccal a Ferencváros felé