Vágólapra másolva!
A spanyol futballszurkolók még két-három nappal karácsony előtt is bajnoki mérkőzéseken szurkolhatnak, ráadásul nem is akármilyeneken: a Primera División 18. fordulójában szombaton kerül sor a barcelonai derbire, az RCD Espanyol és az FC Barcelona összecsapására, és ugyanezen a napon játszik egymással a második helyen álló Real Betis és a negyedik pozíciót elfoglaló RC Deportivo.

Az ilyen derbiken persze így is minden megtörténhet, és az Espanyol számára extra motivációt jelenthet, hogy a tréner, Paco Flores számára akár a menesztést is jelentheti egy esetleges vereség. A kék-fehér színekben pompázó barcelonai csapat híres utánpótlás-neveléséről, és a tervezett kezdő tizenegyben is négy saját nevelésű futballista kap majd helyet, Roger García pedig egykori klubja ellen bizonyíthatja be, hogy érdemtelenül küldték el a katalánoktól. A Barca összeállítása még úgy is rendkívül erősnek tűnik, hogy Rivaldo és Patrik Andersson sérülés, Xavi és Fábio Rochemback pedig eltiltás miatt fog hiányozni.

A forduló másik rangadóját, a Deportivo-Betis mérkőzést szintén szombaton rendezik meg, és a La Coruna-i drukkerek örömmel nyugtázhatják, hogy kedvenceik hazai pályán szerepelnek. A Depor ugyanis a Riazór-stadionban legutóbbi öt mérkőzését egyaránt megnyerte, idegenben viszont katasztrofálisan szerepel a gárda, és legutóbbi öt találkozójából csak egy pontot szerzett. Ennek köszönhetően le is csúszott az első helyről egészen a negyedikig, de most a Betis elleni győzelemmel egy helyet mindenképpen előre ugorhat. A gárda mestere, Javier Irureta mindenesetre szokás szerint megint csak egy csatárt küld majd pályára, és választása ezúttal Roy Makaayra esett. A Betis újonc létére meglehetősen jól szerepel, hiszen ugyanannyi pontja van, mint a listavezető Real Madridnak.

A sevillai együttesnél a legnagyobb izgalmat a csapat egyik kulcsemberének, Denílsonnak a magánélete okozza, mivel a rongylábú szélsőt a hét folyamán többször is együtt látták a legendás spanyol matador, Manuel Díez El Cordobes volt feleségével, Vicky Martín Berrocallal, és a bulvársajtó azóta ezen csámcsog. A csapat trénere, Juande Ramos ugyanakkor kijelentette: "Amelyik játékos nem koncentrál teljesen az előttünk álló mérkőzésre, azt gondolkozás nélkül kihagyom a csapatból."

Az egyik edzésen egy szurkoló szabadrúgásra "tanította" a brazil sztárt. A sevillaiak tréningjének végén egy néző beszólt a pályára a játékosoknak: jól tennék, ha többet gyakorolnák a szabadrúgást. Denilson nem engedte el a füle mellett a megjegyzést, azt mondta a drukkernek: mutassa meg tudását, a cipőjét is kölcsönadta neki. A szurkoló nagy derültség közepette mutatott be néhány "tökéletes" lövést.

Korábban: