Vágólapra másolva!
Egy Espanyol-játékos számára alig lehet nagyobb dicsőség annál, mint hogy győztes gólt szerez a városi rivális, a Barcelona ellen, és ez különösen sokat jelenthet Raúl Tamudo számára, hiszen ő az Espanyol saját nevelésű futballistája, és a hazai szurkolók kedvence. A csatár fiatal életkora ellenére csapatkapitány a klubnál, és abszolút vezéregyéniségnek számít, ami persze nem csoda, hiszen futószalagon ontja a gólokat.

Raúl Tamudo 1977. október 19-én született a Barcelonához közel található Santa Coloma de Gramenetben, de nem a leghíresebb katalán egyesületben, az FC Barcelonában, hanem az RCD Espanyolban kezdte pályafutását. Az ificsapatból 1996-ban került fel a B együtteshez, ahol első évében 12 gólt szerzett. Jó teljesítményének hatására gyorsan az első csapatnál találta magát, mi több, 1997. március 23-án már be is mutatkozhatott a Primera Divisiónban. Debütálása jobban nem is sikerülhetett volna, hiszen mindjárt az első meccsén győztes gólt szerzett a Hercules Alicante ellen. A szezon hátra lévő részében még kilenc meccsen jutott szóhoz, és egy újabb góllal vétette magát észre.

Az 1997-98-as szezon meglehetősen mozgalmasra sikeredett az ifjú támadó részére, hiszen a szezont még az Espanyol B-ben kezdte, majd kölcsönadták a másodosztályban szereplő Deportivo Alavésnek. Vitóriában azonban csak hat meccsen szerepelt, gólt sem rúgott, ezért visszakerült az Espanyolba, ahol a bajnokság végén négy mérkőzésen játszott. Az 1998–99-es idényt is a Segunda Divisiónban kezdte, ahol a Lleida színeiben 14 találkozón ötször volt eredményes. A télen aztán visszahívták az Espanyolba, és a bajnokság második szakaszában húsz meccsen nyolc gólig jutott. 1999 nyarán végre a barcelonai klub vezetői is belátták, hogy az Espanyolnál nagyobb szükség van rá, semhogy minden egyes szezon elején kölcsönadják, és Tamudo azóta nem is okoz csalódást. Tavaly nyáron kis híján a skót Rangersbe szerződött, a két klub már meg is egyezett egymással, de Tamudo kijelentette, hogy nem akarja elhagyni szeretett klubját. Az előző idényben 11 találattal házi gólkirály lett, most pedig már nyolc gólnál jár, ráadásul csapata legutóbbi négy bajnokiján csak ő volt eredményes. Az Espanyol azonban ennek köszönhetően hét pontot szerzett.