Vágólapra másolva!
A karácsonyi és szilveszteri ünnepözön egyetlen labdarúgó-kárvallottja az angol bajnokság, amely év végén is teljes gőzzel zajlik. A 20. forduló rangadóját Newcastle-ben játsszák, ahol a listavezető a Chelsea-t fogadja.

Bobby Robson tanítványainak hazai teljesítménye nem rossz, két vereség ugyan már becsúszott, de emellett öt győzelem és egy döntetlen a "Szarkák" mérlege. A csapatban két sérült van, Bassedas combizom-húzódással bajlódik, Cort pedig bokasérülés miatt nem léphet pályára. Hosszú kihagyás után viszont visszatért Kieron Dyer, aki saját elmondása szerint még érzi sérülését, de reméli, hamarosan mindez a múlté lesz, és teljesítményével esetleg felkelti Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány figyelmét is. Robson bizakodását alátámasztja, hogy a csapat idegenben legyőzte az Arsenalt és a Leeds Unitedet - így a Chelsea sem tűnhet verhetetlennek. A Chelsea-ben Bosnich kapus és a dán Gronkjaer mellett a hónapok óta Achilles-ínsérüléssel bajlódó Desailly és a törött lábú Di Matteo nem léphet pályára.

A poraiból feltámadó Manchester United Londonba látogat, ahhoz a Fulhamhez, amelynek tulajdonosa, Mohamed Al-Fayed a közelmúltban azt nyilatkozta: a példaképe Sir Alex Ferguson, és célja, hogy ugyanolyan sztárcsapatot faragjon fiaiból, mint tette azt Sir Alex a saját háza táján. A skót tréner nem számolhat három védőjével, Johnsennel, Mayjel és Brownnal, ennek hatására Ferguson reaktiválta a világ- és Európa-bajnok francia Laurent Blanc-t, aki korábban éppen gyenge teljesítménye miatt vált kegyvesztetté. Szerencsére úgy tetszik, a tréner békülni kezdett Beckhammel, aki a Everton elleni bajnokin már csereként szóhoz jutott. Cole ellenben távozhat, ő a Blackburnnel kokettál, ráadásul Ferguson nem is marasztalja. Jean Tigana két, lábtörése után lábadozó játékost kénytelen nélkülözni, Colemant és Marlet-t. Miután a londoni gárda otthon csak egy meccset vesztett, a bajnokcsapat ellen jó lehet a döntetlenre.

Az Arsenal a Middlesbrough együttesét fogadja, és kétségtelen, az Ágyúsok a találkozó esélyesei. A hazaiak veterán hátsó alakzatából hiányzik majd Seaman kapus, valamint Dixon és Adams is, noha utóbbi visszatérését már egy héttel korábbra aposztrofálták. Rajtuk kívül nem játszhat még Jeffers sem. A vendégeknél az ausztrál kapus, Mark Schwarzer és Festa sérült.

Egyelőre 5-5-re áll a Southampton-Leeds összecsapás, legalábbis ami a sérültek számát illeti. A hazaiaknál Ripley combizom-húzódás, Draper és Delgado térd-, Chala és Rodrigues bokaproblémákkal küzd, a vendégeknél pedig Dacourt (váll), Radebe, Burns (mindkettő térd) és Bridges (Achilles-ín) mellé a héten Matteo is megsérült. Ennek ellenére meglepetés lenne, ha nem a Leeds nyerne.

A 20. forduló párosítása:

Szombat:
Arsenal - Middlesbrough
Aston Villa - Tottenham
Blackburn - Derby
Bolton - Leicester
Everton - Charlton
Ipswich - Sunderland
Newcastle - Chelsea
Southampton - Leeds
West Ham - Liverpool

Vasárnap:
Fulham - Manchester United

Ajánlat: