Vágólapra másolva!
A ferencvárosi szurkolók egy csoportja tüntetni készül a tulajdonos Várszegi Gábor és a klubigazgató Szeiler József ellen. A hírek szerint január közepén az egyesület székháza előtt ülősztrájkkal fejezik majd ki nemtetszésüket a drukkerek - a rendőrség nem tud a rendezvény szervezéséről, de még van idő a bejelentés megtételére.

Tüntetésre készül a Fradi-tábor, illetve a szurkolók egy része. A hír már Furulyás Jánoshoz is eljutott, bár a Ferencváros elnöke egyelőre konkrétumokról nem tud. Ezzel együtt úgy tartja, a tüntetés aligha szolgálja a klub érdekeit. Elmondta, hogy őt már beteggé tette a szurkolói értetlenség, bár megérti, hogy a drukker eredményt akar, csakhogy az eredményekhez manapság már anyagiak is kellenek. Márpedig, ha nem adták volna el a futballcsapatot, a Fradiról már csupán múlt időben beszélhetnénk. "Már tisztán látom, mindig ugyanaz a kör próbál keresztbe tenni az egyesületnek, miközben magukról állandóan azt hirdetik, hogy ők a Fradi érdekeit védik. Így tették tönkre korábban Novák Dezsőt, Dalnoki Jenőt, Nyilasi Tibort, Varga Zoltánt, és még sorolhatnám a neveket."

Furulyás félti a Ferencvárost, ugyanakkor megjegyezte, hogy nagyon tart valamitől, és eddigi előérzetei mindig megsúgták a bekövetkező rosszat. Most reméli, hogy rossz érzései megcsalják. Hogy konkrétan mitől tart, nem akarta elmondani, de annyit megígért, hogy az új év első napjaiban bővebben is kifejti véleményét az üggyel kapcsolatban. Persze csak akkor, ha lesz tüntetés.

Márpedig a jelek szerint lesz. Ugyanis az elnök után több ferencvárosi szurkolói csoportnál is érdeklődtünk, és sikerült is a szervezkedés nyomára bukkannunk. Az egyik "kettes szektoros" megerősítette az információt, mondván, ismeretei szerint a Fradi-szurkolók szövetsége szervezi a megmozdulást. Pozderka Tibor, a szurkolók szövetségének elnöke viszont azt mondta, tud a tüntetésről, de nem ők szervezik. "Négy-öt olyan szurkoló, aki egyik csoporthoz sem tartozik, keresett meg bennünket azzal, hogy csatlakoznánk-e a demonstrációhoz. Abban maradtunk, hogy januári szurkolói gyűlésünkön döntünk az ügyben."

A tervről Pozderka annyit elmondott, hogy január közepén a klubház előtt felállítandó sátorban öt napon át, háromóránként váltva egymást, üléssel fejeznék ki nemtetszésüket. Azt ugyan nem árulta el, hogy mi vagy ki ellen tüntetnének, de a "kettes szektorosok" úgy tudják, a Fradi-vezérkar a célpont, mert a szurkolók máig nem tudták megemészteni a futballcsapat privatizálását.

A tüntetés után érdeklődtünk a rendőrségnél is. A BRFK illetékes osztályán megtudtuk, egyelőre nem érkezett bejelentés a Fradi-pálya elé tervezett ülősztrájkról. Igaz, a szurkolóknak még van idejük, a tüntetést ráérnek hetvenkét órával az esemény előtt bejelenteni.

Korábban:

Burkovits Ferenc