Vágólapra másolva!
A firenzei együttes meglehetősen kényes szituációban van, hiszen jelenleg kieső helyen áll a Serie A-ban és az együttes pénzügyi helyzete sem éppen a legjobb. A violák így új játékosokat sem nagyon tudtak igazolni, de most sikerült megegyezniük a Lazióval Szinisa Mihajlovics kapcsán, s így szinte ingyen megkapják a római klub jugoszláv védőjét.

Fotó: Reuters
Mihajlovics az egyetlen labda-rúgó a Serie A-ban, aki sza-badrúgásból ért el mester-hármast

A belgrádi egyesülettel 1991-ben előbb BEK-et, majd Világkupát nyert, és a jugoszláv válogatottnak is stabil tagja lett, így csak idő kérdése volt, hogy mikor igazol külföldre. Erre 1992-ben került sor, amikor az AS Roma vette meg. A fővárosban két szezont töltött el, majd a Sampdoria játékosa lett, ahol további négy szezonon keresztül futballozott. 1998 nyarán a Lazióba szerződött, s itt a tréner, Sven-Göran Eriksson középhátvédet faragott belőle.

Mindezek ellenére rendkívül gólerős maradt, hiszen találatainak többségét korábban is főleg szabadrúgásokból szerezte. Ő az egyetlen labdarúgó a Serie A-ban, aki mesterhármast ért el - szabadrúgásból. Meglehetősen "nehéz" emberként jegyzik, az egyik Arsenal elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen rasszista megjegyzéseket tett Patrick Vieirára, egy alkalommal pedig az edzésen kis híján összeverekedett csapattársával, Francesco Colonnésével. Ugyanakkor nincsen híján az önbizalomnak sem, hiszen egy alkalommal kijelentette, hogy ő minden idők legjobb szabadrúgáslövője. Ezt mostantól a Fiorentinában bizonyíthatja, hiszen a firenzeiek potom áron, mindössze 300 ezer fontért (117 millió forint) szerezték meg a Laziótól.