Vágólapra másolva!
Elméletileg eldőlt: januártól Détári Lajos lesz a Kispest focistáinak az edzője. Bár mind a szakember, mind a klub egyik tulajdonosa óvatosan fogalmazott, aligha lesz akadálya a szerződés aláírásának.

Détári
Fotó: SZTÁR Sport
"Mint mindenki, én is felfelé törekszem"

És persze elkezdődött az edzőkeresés. Jelöltek és önjelöltek neve került szóba, bár a tulajdonosok egyike, a médiában legtöbbször megszólaltatott Koncz László hangsúlyozta: nem kapkodnak, semmi nem sürgeti őket, előbb alaposan tájékozódnak, tárgyalnak, s csak aztán döntenek. És Koncz úr változatlanul azt mondja, hogy amíg alá nem írták a szerződést, ő a világért ki nem mondaná, hogy Détári Lajos "kapta a legtöbb szavazatot" a tulajdonosi körben, és félig-meddig már meg is állapodtak vele. "Valóban tárgyaltunk vele - erősítette meg tegnap Koncz László -, komoly feltételeket szabtunk, és igyekszünk mindent az utolsó pontig szerződésbe foglalni. Nem tagadom, közel vagyunk a megállapodáshoz, de egyelőre nem csaptunk egymás tenyerébe. A szerződés január elején várható."

A jelölt, a volt sokszoros válogatott Détári Lajos is megerősítette a tulajdonos szavait, s érdeklődésünkre rögtön kijelentette: ő változatlanul a másodosztályú Csepel edzője. Ugyanakkor nem tagadta, igencsak foglalkoztatja a kispesti lehetőség: "Mint mindenki, én is felfelé törekszem" - jelentette ki az edző. "Ha már edzőnek álltam, itt sem akarom a szürkék táborát gyarapítani. A Honvéd meg különleges csapat számomra, különféle okok miatt ugyan elkerültem a klubtól, de tizennégy évet töltöttem Kispesten. Mégpedig tizennégy szépet."

Most tehát tizenötödik kispesti évére készül Détári, bár azt mondta, ő változatlanul csupán jelölt a klubnál: "Megkérdezték tőlem a tulajdonosok - magyarázta -, hogy vállalnám-e a csapatot. Vállalnám, feleltem, de majd bejelentik, ha mellettem döntöttek. Igaz, szombaton is tárgyalunk, úgyhogy ma még nincs egyezség, de talán közelítünk felé. Különben nincsenek különleges igényeim, követeléseim, de nem is lehetnek, hiszen még nagyon az elején vagyok az egésznek. Talán az a legfontosabb feltételem, ha egyáltalán ezt annak lehet nevezni, hogy minden csak a csepeliek maximális egyetértésével történhet."

Hogy kit vinne, kit küldene el, kikkel dolgozna együtt, arról Détári nem beszélt. Azt mondta, többször is látta - mint fogalmazott, az árnyékban meghúzódva - futballozni a csapatot, de közelről nem ismeri a játékosokat. A stáb pedig egyeztetés kérdése. "Igazából nem ismerem a lehetőségeket - folytatta Détári -, és az sem biztos, hogy ebben a kérdésben nekem kell döntenem. Azt tudom, ha engem választanak, örömmel megyek, minden más majd kialakul. Fogadkozni meg nem szeretnék, nem az én stílusom, és az meg nyilvánvaló, hogy eredményre szerződtetnek edzőt. Az eredmények meg majd mindenre választ adnak, még akkor is, ha nem én leszek a kispesti befutó."

Ajánlat:

Kiss László