Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben több magyar játékost is kapcsolatba hoztak különböző külföldi klubokkal, ám a legkomolyabbnak talán az MTK csatárának, Ferenczi Istvánnak a bolgár ajánlata tűnt. A támadót az a Levszki Szófia hívta, amely a télen leigazolta Kabát Pétert, s bár a kék-fehérek még nem jelentették be hivatalosan a csatár távozását, a onefootball.com című honlap már arról számolt be, hogy a csatár aláírt a bolgárokhoz.

Az egyik legjelentősebb internetes futballmagazin híre szerint a Levszki két új játékost is szerződtetett az év utolsó napjaiban: egyrészt megszerezte a városi rivális Szlavia Szófiától Martin Kusevet, másrészt leigazolta az MTK csatárát, Ferenczi Istvánt.

A cikk szerint a magyar támadó már átesett egy orvosi vizsgálaton, amelyen meg is felelt, így január 3-án már csatlakozhat is a felkészülést megkezdő Levszkihez. Az írás nem felejti el megjegyezni, hogy Ferenczi minden bizonnyal meleg fogadtatásra számíthat, hiszen szerepelt abban a csapatban, amely egy évvel ezelőtt kiverte a Levszki nagy riválisát, a CSZKA Szófiát az UEFA-kupából. Megemlíti azt is, hogy a klub nemrégiben igazolt egy másik magyar játékost is Kabát Péter személyében (bár itt találhatunk egy kis pontatlanságot, hiszen a onefootball információi szerint az egykori Vasas-játékos a Gazientepsporból került Bulgáriába, holott a csatár Törökországban a Göztepe Izmirben futballozott). A cikk szerint a Levszki eladta brazil csatárát, Rogerio Gauchót az orosz Krilja Szovjetov Szamarának, valamint jelenleg is tesztel egy kolumbiai csatárt, bizonyos Roa Wilmant.