Vágólapra másolva!
Az új esztendőben már a legtöbb futballista a világbajnokságra figyel, és a vébére kijutott válogatottak tagjai számára az a legfontosabb, hogy jó teljesítményükkel helyet harcoljanak ki a nemzeti csapatban. Így van ezzel a paraguayi Benítez is, aki annak érdekében, hogy játéklehetőséget kapjon, a spanyol Espanyoltól hazaigazolt az Olimpia Asunciónba.

Benítez 1970. május 19-én született a paraguayi Santísima Trinidad nevű településen, első egyesülete pedig a Vila Elisa nevű gárda volt. Később futballozott az Atlético Juventud, majd a Calpe együttesében, és innen igazolt Európába 1993 nyarán. A spanyol Atlético Madrid vette meg, ahol azonban nem sok játéklehetőséget kapott, és így egy idény elteltével a Merdia gárdájába szerződött. Itt már jobban ment neki a játék, hiszen egy szezon alatt tíz gólt szerzett, és ezzel elnyerte az Espanyol vezetőségének figyelmét.

A barcelonai együttesbe hamar sikerült beilleszkednie, és első idényében mindössze két meccset hagyott, ráadásul hatszor volt eredményes. Természetesen bekerült a paraguayi válogatottba, az 1998-as világbajnokság selejtezőin négy gólt rúgott. Ott volt a világbajnokságon is, ahol a nigériaiak elleni találkozón bombagólt szerzett. Az Espanyolban is főleg távoli lövésekkel volt eredményes, az 1998-99-es és az 1999-2000-es szezonban is hét gólig jutott.

Nagy reményekkel kezdte a legutóbbi bajnokságot is, azonban a negyedik fordulóban súlyos térdsérülést szenvedett, ami miatt több mint egy évet ki kellett hagynia. A nyárra teljesen felépült, de nem tudta visszaverekedni magát az Espanyol gárdájába, ebben az idényben mindössze négy találkozón szerepelt, és így a válogatottba sem kapott meghívót. Márpedig a világbajnokság vészesen közeledik, így Benítez úgy gondolta, hogy jobban jár, ha visszatér hazájába, és az Olimpia Asunciónban rendszeresen pályára lépve talán lesz esélye arra, hogy bekerüljön a világbajnokságra utazó 22-es keretbe.

Korábban:

A nap játékosa: Ashley Cole (Arsenal FC)