Vágólapra másolva!
Franciaországban sem pihennek a csapatok, ami a játékospiacot illeti, hiszen a galloknál is most van lehetősége a gárdáknak arra, hogy új focistákat szerződtessenek. Az Olympique Marseille máris megkezdte az erősítést, és leigazolta a Stade Rennes fiatal támadóját, Cyril Chapuis-t, aki öt évre írt alá az OM-hez.

Fotó: Reuters
Chapuis mostantól egy igazi sztárcsapatban folytathatja pályafutását

Az 1998-99-es idényben a fiatal csatár két mérkőzésen kapott lehetőséget, de a következő szezonban már 22 találkozón szerepelt, és négy alkalommal volt eredményes. Erre az élvonalbeli Stade Rennes-nél is felfigyeltek, és 2000 nyarán szerződtették a támadót. Chapuis-nak az első osztályban is jól ment a játék, hiszen a legutóbbi pontvadászatban tíz alkalommal volt eredményes, amivel házi gólkirály lett.

A jelenlegi bajnokságban viszont többnyire csak a kispadon kapott helyet, mivel a Rennes edzője, Christian Gourcuff az egycsatáros felállást favorizálta, amelyben inkább a brazil Severino Lucas volt a kedvezményezett. Chapuis így is eljutott három találatig, de több játéklehetőséget szeretett volna, és így kapóra jött a számára a Marseille ajánlata. Az OM a Standard Liége-be távozó belga Jürgen Cavens helyére vette meg az utánpótlás-válogatott futballistát.