Vágólapra másolva!
A német labdarúgás egyik legújabb felfedezettje körül az elmúlt hetekben meglehetősen nagy volt a felhajtás, Kehlt ugyanis a Bayern München és a Borussia Dortmund is szerette volna megszerezni. A játékos állítólag előbb a bajorokhoz, majd a Dortmundhoz is elígérkezett, ám most pont került az ügy végére: a Freiburg focistája a BVB-hez igazolt, mégpedig azonnali hatállyal.

Fotó: Reuters
A Beckenbauer-utód figyelmét a labdára és - most már - Dortmundra irányítja

Nem sokkal később mégiscsak szülővárosának együttesében, a Borussia Fuldában szerepelt, és innen vette meg az ismert klubnak számító Hannover 96. A hannoveri egyesület első csapatában az 1998-99-es idényben mutatkozott be, és nyolc mérkőzésen egyszer volt eredményes. A gárda kis híján feljutott a legjobbak közé, de végül csak a negyedik helyen végzett, és így maradt a Bundesliga 2-ben.

A következő idényben Kehl már stabil csapattagnak számított, hiszen összesen 24 találkozón szerepelt, és megint egy gólig jutott. Időközben meghívót kapott a német utánpótlás-válogatottba, amelyben 1999. november 23-án mutatkozott be Ausztria ellen. Tehetségére az élvonalban is felfigyeltek, és több klub is versengett aláírásáért, de ő végül az SC Freiburg ajánlatát fogadta el, mert úgy érezte, hogy itt több játéklehetőséget kaphat.

Igaza volt, hiszen 25 találkozón szerepelt, és bár középhátvédet játszott, két gólt is szerzett. Ez leginkább annak volt köszönhető, hogy a tréner, Volker Finke posztja ellenére viszonylag kötetlen szerepkört szabott ki a technikás, a pályán jól látó focistának. Tavaly májusban Szlovákia ellen a nagyválogatottban is bemutatkozhatott, majd a Népstadionban a magyar válogatott ellen első gólját is megszerezte a címeres mezben.

Ekkor már nyilvánvaló volt, hogy nem sokáig marad Freiburgban, és decemberben úgy tűnt, hogy 2002 nyarától a Bayern Münchenben folytatja pályafutását. Később azonban visszakozott, és kijelentette, hogy még nem döntött el, hová igazol, majd miután a Dortmund jobb ajánlatot tett elé, a BVB felé hajlott. Végül, hogy elejét vegye a további találgatásoknak, azonnali hatállyal a Borussiához szerződött, a sárga-feketék 3,5 millió eurót fizettek érte.

Korábban: