Vágólapra másolva!
Ausztriában a megüresedett szövetségi kapitányi posztra az Osztrák Labdarúgó-szövetség az angol Roy Hodgsont szeretné elsősorban megnyerni. Időközben azonban újabb jelöltek bukkantak fel Ivica Oszim és Hans Krankl személyében.

A szakemberek úgy vélik, az osztrák kapitányi poszt kétesélyes: vagy Hodgson vagy Oszim lesz a befutó. Ugyan harmadikként felmerült Hans Krankl neve is, ám az egykori kiváló játékos esélytelenek tűnik. Az elsőszámú kiszemelt, Roy Hodgson pénteken vizitált a szövetségben, ahol háromtagú bizottság fogadta: Beppo Mauhart elnök, Alfred Ludwig főtitkár és az osztrák Bundesliga részéről Reinhard Nachbagauer.

Az alig egy hete Udinéből kipenderített angol tréner Londonból azok után repült Bécsbe, hogy két napja kiderült, nem ő, hanem a német Werner Lorant lett a török Fenerbahce edzője. A kétórás megbeszélést követően a felek nem nyilatkoztak, de Mauharték megerősítették, Hodgson meggyőzte őket, hogy megfelelően ismeri a bajnokságot és az osztrák labdarúgókat.

A bizottság a jövő héten meghallgatja a Sturm Graz szakvezetőjét, Ivica Oszimot is, és csak ezt követően dönt. Érdekesség, hogy Oszim sem került volna képbe, ha egy hete a francia Nantes őt választja meg a kirúgott Raynauld Denoueix utódjaként.

"Hallottam, hogy érdeklődik utánam a szövetség" - mondta Oszim. "A Sturm elnökének azt mondtam, maradok, úgy érzem, jelen pillanatban ez a leghelyesebb döntés. De ki tudja? Az biztos, hogy a napi munkát sokkal jobban szeretem a kapitányosdinál" - tette hozzá a Graz trénere.

Korábban: