Vágólapra másolva!
Nem akármilyen mérkőzést játszott egymással az AC Parma és a Venezia együttese, hiszen a kiesési rangadón összesen hét gól született. Ebből hármat a vendégek csatára, Di Vaio szerzett, aki ezzel utolérte a góllövőlista élén álló Dario Hubnert, és szintén 12 találattal áll.

Fotó: Parma.goal.com

A következő idényt is a fővárosban kezdte, de mivel a csapatban az idő tájt olyan csatárok szerepeltek, mint Casiraghi, Boksic vagy Signori, a klub jobbnak látta, ha kölcsönadja a fiatal támadót. Így novemberben a Serie B-ben szereplő Hellas Verona csapatához került, ahol azonban szintén nem sok bizonyítási lehetőséget kapott, hiszen mindössze hétszer lépett pályára, és egy góllal, illetve egy gólpasszal hívta fel magára a figyelmet.

1996 nyarán a Verona sem tartott igényt rá, és így a szintén a másodosztályban szereplő Bari játékosa lett. A délolasz klubban már stabilabb helye volt, hiszen huszonhárom alkalommal húzhatta magára az egyesület mezét, és három góllal járult hozzá a csapat feljutásához. Mégis továbbállt, a Salernitanában kötött ki. Salernóban robbant be igazán a köztudatba, hiszen a másodosztályban huszonegy találattal gólkirály lett, a klub pedig simán, hat pont előnnyel nyerte meg a másodosztály küzdelmeit, és így Di Vaio három év szünet után ismét visszatérhetett a legjobbak közé. Itt csak nehezen lendült bele, és bár végül 12 találattal zárta a szezont, a Salernitana kiesett a Serie A-ból.

A csatár azonban maradt az élvonalban, hiszen az AC Parma vette meg, ahol eleinte csak csere volt, de a legutóbbi idényben már ontotta a gólokat, és összesen 15 találatig jutott. A mostani pontvadászatban is ő számít a Parma első számű gólfelelősének, és ha így folytatja, akkor könnyen egyéni rekordot dönthet az egy szezonban rúgott gólok terén.

Ajánlat:

A Serie A állása és mesterlövészei