Vágólapra másolva!
Több mint tízezer néző éltette Nyilasi Tibort, az Austria Wien egykori közönségkedvencét szombaton a Stadthalléban a hagyományos új évi labdarúgó-teremtornán. A volt sokszoros magyar válogatott futballista Herbert Prohaska meghívására lépett parkettra egykori csapatában.

Az osztrák labdarúgás hagyományosan új évi teremtornák szervezésével próbál az osztrák futballszeretők kedvében járni. A közönség pedig vevő a kezdeményezésre, hiszen a csütörtökön kezdődött torna első napján is több mint hatezren vettek jegyet a Stadthalle lelátóira.

Szombaton még fokozódott az érdeklődés, de hát a program különleges focicsemegét ígért a szurkolóknak. Az Austria Wien az ősi rivális Rapiddal találkozott, s mindkét csapatban nagy nevek vállalták a szereplést. Az Austriában Nyilasin kívül ott volt Ogris, Prohaska és Zsak, a másik oldalon pedig Krankl és Hasil. Még a Rapid-szurkolók is elismerően tapsoltak, amikor a csapatok bemutatásakor a műsorközlő külön kiemelte a tízes számú lila-fehér játékost, Tibor Nyilasit.

Aztán elkezdődött a játék, Nyilasi és Prohaska néhány pazar csele és átadása után a második félidő közepén már 6-1-re vezetett az Austria, és csak az ő kiengedésüknek köszönhető, hogy végül a Rapid, a hajrában lőtt két góljával, megúszta a csúfos vereséget. A találkozó végén a győztes csapatnak járó serleget a tíz éve meghalt Austria-elnök, Joshi Walter fia adta át. Az öltözőfolyosón még, némi ugratásokkal fűszerezve, tovább tartott a mérkőzés, a vesztes csapatból Krankl ígéretet tett, hogy egy év múlva visszavágnak, s Nyilasitól úgy köszöntek el játékostársai, hogy jövő januárra visszavárják.

Korábban:

Nyilasi elvállalta volna a kapitányságot

Burkovics Ferenc