Vágólapra másolva!
A Juventus együttese az őszi szezont tulajdonképpen két csatárral játszotta végig, hiszen Marcelo Salas sérülése miatt tulajdonképpen csak Alessandro del Piero és David Trézéguet állt Marcelo Lippi rendelkezésére. A harmadik számú támadó, Nicola Amoruso ugyan az idény elején még beállt néhányszor csereként, de később ő is megsérült. Most az Atalanta elleni kupameccsen megint játéklehetőséget kapott, és mesterhármast ért el.

Fotó: Reuters
A gólerős csatár Nápolyban is hamar a közönség kedvencévé vált

A szezon során hét alkalommal lépett pályára, és három gólt szerzett, de ennek ellenére nem tartottak igényt rá, hanem eladták a másodosztályú Fidelis Andriának. A Serie B-ben ontotta a gólokat, 15 találatig jutott, meg is vette őt az élvonalbeli Padova. Itt sem lehetett rá panasz, hiszen az 1995-96-os szezont 14 góllal zárta, aminek eredményeképpen felfigyelt rá a Juventus, és szerződtette.

A torinóiaknak nem akármilyen csatársoruk volt ekkoriban, hiszen Alen Boksic, Alessandro del Piero és Christian Vieri is itt futballozott, de Amoruso ennek ellenére viszonylag sok játéklehetőséget kapott, 23 meccsen szerepelt, és négy góllal járult hozzá a bajnoki cím megszerzéséhez.

A következő idényben viszont már csak tízszer vetették be, és két gólig jutott. Miután a rá következő pontvadászatban is csak elvétve jutott szóhoz, ezért 1999 nyarán kölcsönadták a Perugiának, amelynek színeiben 11 alkalommal volt eredményes.

A legutóbbi idényben is kölcsönben szerepelt, ekkor a Napoliban, amelyben tíz gólt ért el, de a nápolyiak kiestek az élvonalból. A Juve a nyáron visszahívta, és most eljöhet az ő ideje, hiszen Lippi jelenleg Trézéguet-n és Del Pierón kívül csak rá számíthat.

Ajánlat: