Vágólapra másolva!
Több tucat újságíró és néhány újpesti törzsszurkoló várta ma délután a Megyeri úti stadionban, hogy bemutassák a klub két legújabb szerzeményét, Radek Sloncikot és Lubos Kozelt. A két korábbi cseh válogatott egyaránt 2004. június 30-ig írt alá a magyar együtteshez. A két játékos összesen 100 millió forintba került, egészen pontosan Sloncik 250, míg Kozel 165 ezer euróba. Az újpestiek nem titkolt célja a tavaszi idényben egyértelműen a Magyar Kupa megnyerése és ezzel az UEFA-kupa-részvétel kiharcolása.

A 29 éves, Sparta Praha csapatától érkezett Sloncik 17-szer lépett pályára a válogatottban, az ő szerződtetésének pikantériája, hogy a Ferencváros is meg akarta szerezni, ám az anyagiakban nem sikerült megegyezni, precízebben a Fradi addig vitte lejjebb a remek irányító árát, amíg le nem csapott rá az Újpest. Az ezt firtató kérdésre egyébként Sloncik mosolyogva annyit mondott: "Örülök, hogy itt lehetek."

A középpályásnál ezután arról érdeklődtünk, hogy mit tud a magyar futballisták mentalitásáról, képességeiről, amire Sloncik ezt felelte: "Csupa jót hallottam a magyar játékosokról, főként hogy nagyon technikásak, az Újpest pedig népszerű csapat, ezért minden vágyam, hogy a Bajnokok Ligájában indulhassunk a lila-fehérekkel."

Ugyanerről Lubos Kozel, a 31 éves, kilencszeres válogatott védő, akit a Slavia Prahától vett meg a magyar együttes, a következőket nyilatkozta: "Korábban már együtt játszottam Robert Vagnerrel, aki szintén az Újpest labdarúgója, s tőle kifejezetten jó referenciákat kaptam a magyar futballról, a klubról és a meccsek hangulatáról is, így aztán neki is komoly szerepe volt abban, hogy ide igazoltam."

A frissen szerződtetett cseh játékosok ezután derűsen fotóztatták magukat a lila-fehér vezérkar és menedzsereik társaságában, de az is kiderült, hogy a hét végi teremtornán még nem lépnek pályára, így az újpesti híveknek várni kell a bemutatkozásukra, a dunavarsányi edzőtáborban azonban Sloncikék már csatlakoznak Glázer Róbert vezetőedző keretéhez. Mindketten a családjukat is Budapestre költöztetik. A két és fél éves szerződéssel a felek egyaránt elégedettek, bár az újpesti vezetők nem titkolták, sokat várnak az új szerzeményektől, elvégre nem véletlenül áldoztak ekkora összeget a megszerzésükért.

Korábban: