Vágólapra másolva!
A 2-0 volt az egyeneredmény a spanyol kupa szerdai negyeddöntőiben, hiszen mind a három találkozón ugyanez az eredmény született. Két párosításban ezzel tulajdonképpen el is dőlt a továbbjutás, mivel a Bilbao és a Figueres is idegenben diadalmaskodott, de az ilyen arányban otthon nyerő Deportivo ellen sem nagyon érdemes fogadni.

A legizgalmasabb összecsapásnak a Villarreal és a Bilbao mérkőzése ígérkezett, hiszen a hazai együttes azzal a célkitűzéssel vágott neki az idénynek, hogy kijut a nemzetközi porondra, de jelenleg csak a 15. helyen áll a bajnokságban, így egyetlen esélye a spanyol kupa maradt.

A Bilbao ezzel szemben várakozáson felül szerepel a pontvadászatban, az ötödik pozícióban áll, és különösen idegenben remekelt, így várható volt, hogy a baszkok jó eredménnyel térnek majd haza Villarrealban. Arra azonban valószínűleg ők sem számítottak, hogy sima, 2-0-s győzelmet aratnak, pedig ez történt: az Athletic már az első félidőben kétgólos előnyt szerzett Tiko két találatával, és a szünet után már csak arra ügyelt, hogy ez az előny meg is maradjon. Ezzel minden bizonnyal bebiztosították továbbjutásukat, míg a Villarrealnak már csak a bajnokságra kell koncentrálnia. Rájuk is fér, ha nem akarnak kiesni.

A másik élvonalbeli párviadalon a Deportivo a Valladolidot fogadta, de az első félidőben nem bírtak a vendégekkel, akiket a bajnokságban még az első fordulóban 4-0-ra győztek le. A Depor futballistái egyáltalán nem csapatként játszottak, a két támadó, Roy Makaay és Diego Tristán még véletlenül sem passzolt egymásnak, és a Valladolid gond nélkül húzta ki bekapott gól nélkül a szünetig. A félidőben aztán Irureta mester kettős cserét hajtott végre, lehozta Héctort és Sergiót, akiknek a helyére José Manuelt és Aldo Duschert állította be, és a váltás azonnal meghozta eredményét: Joan Capdevila rögtön az első percben betalált José Manuel beadását követően, majd negyedórával később Roy Makaay is eredményes volt. A kétgólos hátrány azonban nem behozhatatlan a Valladolid számára, a hét végén mindenesetre a két együttes ismét találkozni fog, ezúttal a bajnokságban.

Az utolsó negyeddöntőben két, alacsonyabb osztályban szereplő gárda találkozott, a másodosztályú Córdoba otthonában a harmadik vonalban szereplő Figueres lépett pályára. Mindkét együttes élvonalbeli gárdák testén keresztül jutott idáig: a Córdoba a Mallorcát ütötte ki korábban, míg a Figueres a Barcelonát és az Osasunát verte ki. Ennek ellenére senki sem számított arra, hogy a harmadosztályú gárda ismét nyerni fog, pedig ez történt: a Figueres annak ellenére tudott győzni, hogy a 62. perctől kezdve emberhátrányban futballozott. Ez a diadal egyben azt jelenti, hogy a Segunda B-ben mindössze a 14. helyen álló gárda minden bizonnyal ott lesz a legjobb négy között a Copa del Reyben.

Negyeddöntő, első mérkőzések:
Villarreal CF - Athletic Bilbao 0-2
gól:
Tiko (16., 20.)

RC Deportivo - Real Valladolid 2-0
gól:
Capdevilla (46.), Makaay (72.)

Córdoba - Figueres 0-2
gól:
Pena (52.), Eloy (84.)

Ajánlat: