Vágólapra másolva!
Vasárnap már a tavasz első jeleit láthatják a szurkolók Olaszországban, legalábbis a futballpályák környékén. A Serie A mezőnye ugyanis túllépve a félidőn, már a tizennyolcadik fordulóra készül. A listavezető Roma otthon fogadja a Veronát, gyakorlatilag ez a forduló legrangosabb összecsapása.

A kiegyenlített erőviszonyok miatt ezen a héten a gyengébb csapatok szemszögéből vizsgáljuk soron következő fordulót. A dobogós Chievo az elmúlt esztendők leggyengébb Fiorentináját fogadja, nagy meglepetés lenne, ha nem sikerülne begyűjteni a győzelmet. Főleg úgy, hogy Luigi Del Neri végre mindenkivel számolhat, hiszen Eriberto és Corini eltiltása lejárt, Foglio meggyógyult. A vendégeknél Chiesa, Pierini, Taddei és Benin sérült. Noha a klub teljes csődben van, a szurkolók javarésze már csak azért jár mérkőzésre, hogy megverhesse Mancini edzőt.

A klubelnök Vittorio Cecchi Gori bejelentette, szerződteti Szinisa Mihajlovicsot, Anselmo Robbiatit, Adrianót és Ivan Tomicot. Ezt követőn kicsit váratlanul érte a hír a viola-hívőket is, hogy a marasztalt Mancinit egyik pillanatról a másikra kirúgta Cecchi Gori és a pénteki edzést már az Angelo Gregucci, Luciano Chiarugi kettős dirigálta.

Nincs könnyű helyzetben a Brescia sem, amely jelenleg a tizenharmadik helyen szerénykedik. Mindennek az "oka" Roberto Baggio, aki nélkül a csapat már hat vereséget szenvedett. A csatárfenomén mellett Esposito és Bachini sérült, Guardiola pedig doppingügye miatt nem játszhat. A gárda ugyan félévre kölcsönvette Mangonét a Parmától, az igazi nagy durranás a japán Nakata megszerzése lenne. A házigazda Milant is sújtja a sérüléshullám, ennek következtében Aliyu, Redondo, Inzaghi, Maldini, Rui Costa és Ambrosini is csak lelátós lehet. Ennek ellenére csoda lenne a milánói pontvesztés.

Ha már a Parma szóba került: a maródi Micoud, Sartor, Appiah, Maini, Grieco, Mboma szextett mellett a Venezia ellen két sárgát gyűjtő Cannavaro sem léphet pályára a hét végén. Érdekes, hogy a Parma talán az egyetlen csapat, ahol a kispad (Taffarel, Benarrivo, Djetou, Almeyda, Nakata, Milosevic) erősebbnek tűnik, mint a kezdőcsapat. A Parma számára az újonnan igazolt Hakan Sükürrel csak a győzelem elfogadható a Lecce ellen, ahol Stovini és Giorgetti a két hiányzó.

A bajnoki címvédő AS Roma a Veronát látja vendégül az Olimpiai Stadionban, ráadásul őszi elsőként vág neki az összecsapásnak. A La Gazzette dello Sport szerint a kispadon olyan sztárok ülnek majd, mint a kiállításáig kirobbanthatatlan kapus Antonioli, vagy Delvecchio és Batistuta, míg a sérültek közül a lelátón foglal majd helyet Candela, Lassissi, valamint Siviglia. A vendégeknél Cossato játéka kérdéses.

A hét végi párosítás:
Atalanta - Bologna, Chievo - Fiorentina, AC Milan - Brescia, Parma - Lecce, Piacenza - Lazio, AS Roma - Verona, Torino - Udinese, Venezia - Juventus, Perugia - Inter Milan (mind vasárnap).

Ajánlat:

Pincési László