Vágólapra másolva!
A Premier League első öt helyezettje közül szombaton csak kettő lépett pályára, ők azonban egymás ellen mérkőztek, így ez a nap sem maradt rangadó nélkül. A Newcastle és a Leeds összecsapásán a Szarkák diadalmaskodtak, így Bobby Robson együttese - meglehet, hogy csak egy napig - ismét a tabella élére ugrott.

A St. James Parkban lejátszott mérkőzésen már az első percben megrezdült a háló: a Premier League jelenlegi szezonjának leggyorsabb gólját a vendégek csatára, Alan Smith szerezte. A gyors (egészen pontosan huszonnégy másodperc után született) vezető találat azonban inkább megfogta a Leedset, és a félidő hátralévő részében a Newcastle játszott fölényben. A házigazdák sorra dolgozták ki a helyzeteket, ám képtelen voltak betalálni (Alan Shearer például centikről fejelt a felső kapufára), de a Leeds védője, Michael Duberry besegített nekik. A védő olyan szerencsétlenül ért bele egy labdába a tizenhatoson belül, hogy az róla a saját kapujába pattant.

A második játékrészben aztán a Newcastle saját magától is gólt szerzett, mégpedig Kieron Dyer révén, aki ezt megelőzően utoljára egy nap híján pontosan egy éve volt eredményes. A Leeds sorsa tizenkét perccel később pecsételődött meg, amikor a csapat védője, Danny Mills egy teljesen ártalmatlan helyzetben belerúgott a meccs legjobbjába, Craig Bellamyba, és ezért teljesen megérdemelten piros lapot kapott. Nem sokkal a vége előtt a Szarkák harmadik góljukat is megszereztél Bellamy révén, győzelmük ilyen arányban is megérdemelt volt.

Könnyen lehet, hogy utolsó mérkőzését játszotta a West Ham United színeiben az olasz Paolo di Canio, akit a hírek szerint a Manchester United szeretne leigazolni. Viselkedése legalábbis arra utalt, hogy többet nem fog pályára lépni a Kalapácsosok színeiben, hiszen a lefújást követően minden egyes csapattársát megölelte, a szurkolóktól pedig tisztelgéssel köszönt el. Teljesítménye alapján a West Hamnél igen csak hiányozni fog, hiszen a Leicester elleni találkozónak ő volt a legjobbja, és az összecsapás egyetlen gólja is az ő nevéhez fűződött.

Korábban:

Újra a Newcastle az angol éllovas