Vágólapra másolva!
Alig három hónap után menesztették Colin Toddot, az angol labdarúgás élvonalában szereplő Derby County szakvezetőjét. A klub hivatalos honlapján közzétett nyilatkozatban ugyanakkor a vezetők tagadják, hogy döntésükben szerepe lenne a csatár Fabrizio Ravanellinek.

Úgy látszik, ha egy klub rosszul szerepel, és a kiesés ellen küzd, akkor lehet bárhol - Magyarországtól kezdve Olaszországon keresztül egészen Angliáig -, a sorsa a menesztés. Ezt most az angol Derby County mestere, Colin Todd is megtapasztalhatta, hiszen mindössze három hónapot tölthetett el a Kosok kispadján, és októberi kinevezése után felállították posztjáról.

A Derby a hetvenes évek közepén élcsapatnak számított Angliában, két bajnoki címet is szerzett, de később visszaesett a második vonalba, és hosszú másodosztályú szereplés után 1995-ben jutott ismét fel a legjobbak közé. Akkor Jim Smith volt az együttes trénere, és a Kopasz Sasnak becézett szakvezető hat éven keresztül benntartotta a gárdát a Premier League-ben.

Az utóbbi években azonban már a kiesés ellen küzdött a csapat, és a jelenlegi idényt olyan rosszul kezdte, hogy októberben felállították, utódja pedig asszisztense, Colin Todd lett. Az ő első lépése az volt, hogy eladta a klub egyik legjobb játékosét, Seth Johnsont a Leedsnek, hogy az érte kapott közel tízmillió fontból megerősíthesse az együttest.

Így is történt, több új focista érkezett a Derbyhez, így például a francia Pierre Ducrocq és Francois Grenet, az argentin Luciano Zavagno, valamint az olasz Benito Carbone (utóbbi csak három hónapos kölcsönbe), de a gárda teljesítménye nem sokat javult. 16 bajnokin mindössze 14 pontot szedett össze a bajnokságban, továbbra is kieső helyen áll, három ponttal lemaradva a már bennmaradást jelentő 17. pozíciótól. Ráadásul a Derby kiesett az FA-kupából is, nem is akárhogyan: hazai pályán szenvedett sima vereséget a harmadik vonalban is a kiesés ellen küzdő Bristol Roverstől. A legutóbbi fordulóban az Aston Villától elszenvedett vereség volt az utolsó csepp a pohárban, és az elnökség úgy döntött, felállítja a trénert a kispadról.

A pletykák arról szóltak, hogy a csapat veterán olasz csatára, Fabrizio Ravanelli kerül a helyére, mint játékosedző, de a klubnál cáfolták a híreszteléseket. "Fabrizio százszázalékosan azért törekszik, hogy a Derby minél eredményesebben szerepeljen, mindig is lojális volt Colinhoz, és a spekulációk semmiben sem változtatták meg a csapat többi tagjához való viszonyát" - nyilatkozta a klub elnöke, Lionel Pickering. A legvalószínűbb az, hogy Todd asszisztense, Billy McEwan fogja irányítani az edzéseket, és ő fog ülni a hét végén a sorsdöntő, Ipswich elleni kiesési rangadón.