Vágólapra másolva!
A Bayern München együttese az elmúlt években elsősorban külföldi játékosokkal erősítette meg játékoskeretét, de a csapat vezetősége az elkövetkező évekre új koncepciót dolgozott ki. Ennek értelmében a bajorok inkább a fiatal német tehetségek megszerzésére törekednek, és az új igazolásokat már ezen elképzelés alapján hajtják végre.

A müncheniek nem aprózták el a dolgot, hiszen máris köztudott, hogy a nyáron a német labdarúgás két legnagyobb ígéretének tartott focista érkezik a klubhoz. Sőt, a Hertha BSC-ben szereplő Sebastian Deisler, valamint a Bayer Leverkusenben focizó Michael Ballack igazából már több is, mint ígéret, hiszen mindketten stabil válogatottnak mondhatják magukat, sőt, Ballackot a minap választották meg az őszi szezon legjobb játékosának a Bundesligában.

Egyikük megszerzése sem volt egyszerű eset, hiszen mind Deisler, mind pedig Ballack rendkívül keresett volt külföldön is, így a müncheniek biztosra mentek: már jó előre megegyeztek a focistákkal, sőt, Deisler még amolyan "előleget" is kapott ősszel, a Bayern 6,3 millió márkát utalt át a berlini játékos bankszámlájára.

Ez persze nem kis felháborodást keltett a többi klubnál, némileg érthető módon, hiszen mindez ellenkezik a FIFA és az UEFA érvényben lévő szabályaival: ezek szerint ugyanis érvényes szerződéssel rendelkező focistával csak az egyesület engedélyével lehet tárgyalni. Deisler éppen ezért a minap úgy döntött, hogy visszaadja a Bayernnek a "kölcsönt", hogy ezzel is elejét vegye a kritikáknak.

Mindez persze nem változtat azon, hogy a nyártól a bajorok focistája lesz. Ugyanez a trükk nem jött be egy másik tehetséges német fiatal, Sebastian Kehl esetében, aki Deislerhez hasonlóan már megegyezett a müncheniekkel, de végül befutott a Borussia Dortmund még kedvezőbb ajánlata, és így inkább visszakozott, majd a BVB-hez írt alá. A Bayern legújabb kiszemeltje egyébként ugyancsak egy fiatal német játékos, a másodosztályú Eintracht Frankfurtban szereplő Christoph Preuss, aki tagja a germán utánpótlás-válogatottnak. A jobbszélsőt azonban csak akkor szerződtetik, ha a brazil Paulo Sergio úgy dönt, hogy távozik a Bayerntől.

Ajánlat: