Vágólapra másolva!
Változatlanul nincs béke a Ferencváros futballcsapata körül. A hazai meccsekre csendes tiltakozást terveznek a szurkolók, áll abban a nyílt levélben, amelyet tegnap adott át a Fotex-székházban a Ferencváros-szurkolók Szövetségének elnöke az FTC Labdarúgó és Sport Kft. többségi tulajdonosa, Várszegi Gábor titkárnőjének.

Háborognak a Fradi-szurkolók, s a múlt hét elején tartott, háromnapos ülősztrájkjuk után tegnap nyílt levéllel keresték fel az FTC Labdarúgó és Sport Kft. többségi tulajdonosát, Várszegi Gábort. Egyebek közt azt vetik a levélben Várszegi szemére, hogy 2001 júliusában, a kft. megvételével megosztotta a szurkolótábort. Ráadásul a mai napig sem ismerik a focicsapatot illető elképzeléseit, bár úgy látják, pénzügyi befektetésnek tekinti Magyarország legnépszerűbb csapatának megvásárlását.

"A szurkolók kisebb része már a tulajdonjog jelentős részének megszerzésekor ellenérzéseit fejezte ki, amit a klub vezetői azzal próbáltak tompítani, hogy az ön "gesztusa" nélkül a klub csődbe ment volna" - áll a levélben. "Ön a szurkolók nagyobbik részétől megkapta azt a türelmet, ami az induláshoz kellett. Sajnos a kft. működésében, a csapat szereplésében pozitív változás nem tapasztalható, sőt a vezetőség részéről a hozzá nem értés, a mellébeszélés, a személyes érdekek klubérdekek elé helyezése kiegészült egy megbocsáthatatlan bűnnel. Az arroganciával, amelyet az ön által birtokolt kft. felelősei a szurkolókkal szemben megengednek maguknak."

A nyílt levél azzal folytatódik, hogy a türelem elfogyott, s folytatódik a tiltakozás. Szurkolás helyett tüntetni járnak majd a Fradi-meccsekre, és a válogatott mérkőzések bojkottálását is tervezik. Még akkor is, ha tudják, hogy lépéseik a legkevésbé sem szolgálják a magyar labdarúgást. "Szándékunk" - írják a szurkolók ", hogy önnek és cégcsoportjának mint pénzügyi befektetőnek a célját, a tömegbázis radikális leszűkítésével, illetve egyrészt a közöny, apátia kialakításával, másrészt a hangos hangulatkeltéssel, további figyelemfelkeltő akciókkal a leghatározottabban meggátoljuk. Nyilvánvalóan az ön számára is világos, hogy a bizonytalanság, az állandósult botrányok minden pénzügyi befektetés legádázabb ellenségei." Végül felszólítják Várszegi Gábort, hogy vonuljon ki a Ferencvárosból, semmilyen módon ne szóljon bele a klub életébe.

A levelet Pozderka Tibor, a Ferencváros-szurkolók Szövetségének elnöke és az alelnök, Somorjai Viktória jegyzi.

A levéllel kapcsolatban csalódását fejezte ki a klub elnöke, Furulyás János, aki lapunktól értesült az újabb szurkolói megmozdulásról. Az elnök nem érti a drukkereket, hiszen őt az FTC elnöksége azzal bízta meg, hogy oldja meg az egyesület privatizációját. Úgy gondolja, ennek eleget is tett. És most is meggyőződése, hogy a Fradi az egyedüli klub ma Magyarországon, amely stabil anyagi körülmények között működhet. "Remélem, az egyesület küldöttközgyűlésének nem az a véleménye, amit a szurkolók megfogalmaztak" - mondta az elnök. "Nekem most az a legfontosabb feladatom, hogy előkészítsem a január 31-ei rendkívüli küldöttgyűlést, s ott a küldöttek eldöntik hogyan, kivel és miként képzelik a jövőt."