Vágólapra másolva!
Jäkl Antal, a Dunaferr labdarúgója lehet rövid időn belül a negyedik magyar focista, aki Kínában próbál szerencsét. A hírek szerint a védőt a pekingi Guo'an, illetve annak BEK-győztes trénere hívja.

Alig néhány hete szerződött Bicskei Bertalan a kínai labdarúgó-bajnokság utolsó helyén szerénykedő Shenyang együtteséhez, máris megnőtt az érdeklődés a magyar játékosok iránt. Első nyilatkozataiban a volt szövetségi kapitány méltatta a helyi körülményeket, s bevallotta, jó néhány játékost (Dragónert, Hrutkát, esetleg Keneseit) szívesen látna új klubjában.

Előfordulhat azonban, hogy nem ők lesznek azok, akik Babócsy András, Telek András és Mracskó Mihály után beleszagolnak a kínai légkörbe. A hírek szerint ugyanis a kínai bajnokság nyolcadik helyén álló Beijing Guo'an szemet vetett Jäkl Antalra, a Dunaferr védőjére.

A csapat éppen most esett át edzőváltáson, az eddigi trénert, Wei Kexint a jugoszláv Ljupko Petrovic váltotta. Petrovic korábban már dolgozott Kínában a Shanghai Shenhua együttesénél, legutóbb pedig a bolgár Levszki Szófiát irányította. Legnagyobb sikerét még 1991-ben a jugoszláv Crvena Zvezda élén érte el, amikor együttesével megnyerték a Bajnokcsapatok Európa Kupáját.

A csapat egyébként is elvesztette legnagyobb sztárját, Shang Yit, aki a spanyol másodosztályú Racing Ferrol játékosa lett, ahol együtt játszhat példaképével, a '90-es évek legjobb ázsiai labdarúgójának tartott, ám "elkallódott" japán Kazuyoshi Miurával.

Amennyiben Jäklt valóban szerződtetné a klub, a két jugoszláv, Miroslav Cermelj, Vanja Grubac, a bolgár Milen Dimitrov és a svéd Johnny Radlund mellett a pekingi klub ötödik légiósa lehetne.