Vágólapra másolva!
Németországban valamivel előbb ér véget a téli átigazolási időszak, mint Olaszországban vagy Spanyolországban, ahol egészen január végéig szerződtethetnek új focistákat a klubok. A Bundesliga egyesületeinek erre csak január 15-én délig volt lehetősége, innentől kezdve a trénerek már csak a meglévő játékoskeretben gondolkozhatnak. Az élklubok nem nagyon változtattak keretükön, a kiesés ellen küzdő gárdák jobban bevásároltak.

Decemberben, illetve januárban összesen 26 játékos váltott klubot Németországban: 15-en érkeztek valamelyik élvonalbeli egyesülethez, 13-an pedig távoztak onnan. Mindössze két olyan labdarúgó volt, aki a Bundesligán belül cserélt csapatot: Sebastian Kehl Freiburgból Dortmundba szerződött, míg Markus Feldhoff a Wolfsburgot hagyta ott a Cottbus kedvéért.

A legdrágább futballista a Stuttgart új szerzeménye, a portugál Fernando Meira volt, akiért a svábok potom hétmillió eurót (1,7 milliárd forint) fizettek ki. A hátvédet már a nyáron is szerették volna megvenni a Benficától, ám a két klub akkor még nem tudott megegyezni. Mostanra sikerült dűlőre jutniuk, a hétmillió euró egyben új klubcsúcs a Stuttgartnál.

Ugyancsak klubrekordot döntött a Hamburg, amely az argentin Sebatian Romeót 5,65 millió euróért vette meg. A HSV-nak azonban nem ő az egyedüli új játékosa: a hamburgiak megszerezték még a dán csatárt, Kim Christensent, illetve a svájci védőt, Raphael Wickyt. Értük viszont egyetlen márkát sem kellett fizetniük: előbbi játékosnak lejárt a szerződése, utóbbi pedig csak kölcsönbe került a klubhoz.

A Hamburghoz hasonlóan három focista érkezett a "legmagyarabb" német csapathoz, az Energie Cottbushoz is: Sebőkék két csatárt (Reichenbergert és Feldhoffot), illetve egy védekező középpályást (Rost) szereztek be, abban bízva, hogy segítségükkel megőrizhetik élvonalbeli tagságukat.

A bajnoki címért küzdő csapatok közül a Leverkusen és a Bayern München nem érezte szükségét új focista igazolásának. A Borussia Dortmund viszont megszerezte a német labdarúgás egyik legnagyobb tehetségének tartott Sebastian Kehlt a Freiburgtól. A válogatott védőért a müncheniek is bejelentkeztek, és állítólag már meg is egyeztek vele abban, hogy a nyáron náluk folytatja, de a BVB ajánlata még kedvezőbb volt Kehl számára.

Az idény meglepetéscsapata, a Werder Bremen ingyen elengedte Andreas Herzogot a Rapid Wienbe (ami egyben Lisztes Krisztián diadalának is tekinthető), a védelmet erősítendő viszont leigazolta a svájci Magnint, aki mindössze 750 ezer euróba került.

A Kaiserslautern sem hagyta érintetlenül keretét, a Vörös Ördögök leigazolták a jugoszláv Perica Ognjenovicot, aki legutoljára a Real Madridban szerepelt, de nyár óta nem volt klubja.

A Bundesliga téli átigazolásai (a zárójelben a játékos posztja, majd hogy honnan hová szerződött):
Marquinhos (kp, Bayer Leverkusen, Atlético Paranaense), Sebastian Kehl (h, SC Freiburg, Borussia Dortmund), Fredi Bobic (cs, Borussia Dortmund, Villarreal CF), Joel Magnin (kp, FC Lugano, Werder Bremen), Andreas Herzog (kp, Werder Bremen, SK Rapid Wien), André Wiedener (kp, Werder Bremen, Eintracht Frankfurt), Erik Mykland (kp, 1860 München, FC Köbenhavn), Diego Klimowicz (cs, Lanús, VfL Wolfsburg), Thomas Rytter (h, FC Köbenhavn, VfL Wolfsburg), Markus Feldhoff (cs, VfL Wolfsburg, Energie Cottbus), Fernando Meira (h, Benfica, VfB Stuttgart), Kim Christensen (cs, FC Lyngby, Hamburger SV), Raphael Wicky (h, Atlético Madrid, Hamburger SV), Bernardo Romeo (cs, San Lorenzo, Hamburger SV), Jürgen Wehlmann (k, Hamburger SV, Hannover 96), Marinus Bester (cs, Hamburger SV, Hamburger SV amatőr), Marco Haber (h, SpVgg Unterhaching, Hansa Rostock), Lilian Laslandes (cs, Sunderland FC, 1. FC Köln), Thomas Reichenberger (cs, Eintrach Frankfurt, Energie Cottbus), Timo Rost (kp, FK Austria Wien, Energie Cottbus), Rudi Vata (h, Energie Cottbus, LR Ahlen), Anton Labak (cs, Energie Cottbus, LR Ahlen), Adebowale Ogungbure (kp, 1. FC Nürnberg, SSV Reutlingen), Stefan Leitl (kp, 1. FC Nürnberg, SpVgg Unterhaching), Dima Kovalenko (kp, Chicago Fire, FC. St. Pauli), Perica Ognjenovic (kp, Real Madrid, Kaiserslautern).