Vágólapra másolva!
Rövid ideig a fellegekben érezte magát Lothar Matthäus, a Bayern München és a német válogatott volt futballistája, a Rapid Wien vezetőedzője. Németország ugyanis készül a választásokra, alakul az árnyékkormány, így nem lepte meg Matthäust, amikor felhívták és felkérték: vállalja el a sportminiszteri tisztet.

Matthäus, aki hazájában sohasem állt a legeszesebb sportoló hírében, nem fogott gyanút. El sem tudta képzelni, hogy az egyik rádióállomás élő műsorában szerepel, ahol rendszeresen felhívnak, és megpróbálnak átverni prominens és kevésbé prominens embereket.

A műsorvezető a nemrég kancellárnak jelölt Edmund Steuber árnyékkabinetjének szürke eminenciásaként mutatkozott be, s hogy Lothar ne gyanakodjon, ízes bajor tájszólásban kezdett tárgyalni a meghökkent trénerrel. Elmondta neki, hogy főnöke rá gondolt, amikor a sportminiszteri posztról tárgyaltak, elsősorban a tapasztalatai miatt esett rá a választás.

A kecsegtető ajánlat beindította a volt focista képzeletét, s már a programját is elkezdte vázolni az élő adás hallgatóinak. Lelkesedésében még azon is túl tette magát, amikor a műsorvezető közölte vele, hogy a minisztériumban egykori játékostársával, Jürgen Klinsmann-nal kéne együtt dolgoznia. "Jürgennel nem mindig volt felhőtlen a viszonyom, eléggé ellentétes a személyiségünk, de ez nem baj, mert a politikai életben majd biztos jól kiegészítjük egymást" - mondta Matthäus. A műsorvezetőnek ekkor már csak óriási erőfeszítések árán sikerült komolynak maradnia. És ez így ment több mint húsz percig, amikor is végre megkönyörült a fellegekben járó Matthäuson, aki végül csak annyit mondott, hogy a miniszterséget, mint annyi mást is, biztosan mesterien megoldotta volna.

Ajánlat:

Matthäus rasszista kijelentései

[Josh]