Vágólapra másolva!
A hét végén Ruud van Nistelrooy történelmet írhat a Manchester Unitednél. Ehhez csupán az kell, hogy betaláljon a Blackburn kapujába is, beállítva ezzel Liam Whelan klubrekordját. Whelan 45 éve sorozatban nyolc mérkőzésen bizonyult eredményesek.

A hétvége legizgalmasabb angol összecsapása a Leeds-Arsenal derbi lesz, amelyen inkább a vendégeknek van okuk a törlesztésre. Tavaly mindkétszer a Leeds győzött, ám most inkább a pontosztozkodást tartják a legvalószínűbbnek. A hazaiak csatárgondokkal küzdenek, mert Fowler és Viduka mellett nincs bevethető támadó. Robbie Keane, Bridges, illetve Kewell sérült. Szerencsére Alan Smith megmenekült az FA fegyelmi bizottsága által. A csatár még a Cardiff elleni kupamérkőzésen állították ki, ám a játékos és védője videofelvétellel igazolta ártatlanságát. Ha nem sikerült volna, akkor öt mérkőzésre szóló eltiltása a hét végén lépett volna életbe.

És akkor még nem tettük hozzá, hogy Dacourt, Radebe, Bäkke és Burns is harcképtelen. Az Arsenalnál a veteránoknak (Seaman, Adams) akad problémájuk, de Seaman helyettese, Stuart Taylor sem védhet, miután az edzésen Ashley Cole lövése eltörte az ujját. A kapuba ezért Richard Wright áll majd. Ray Parlour és Giovanni van Bronckhorst letöltötte eltiltását és a hírek szerint Robert Pires is egészséges.

A listavezető Manchester United a Blackburn Roverst fogadja. Mindenki a holland Ruud van Nistelrooyjal foglalkozik, aki ha gólt szerez, beállítja Liam Whelan klubrekordját, aki az 1956-57-es idényben egymás után nyolc mérkőzésen bizonyult eredményesnek. A holland ékpárja várhatóan a norvég Ole Gunnar Solskjaer lesz, míg a középpályára visszatérhet a sérüléséből felépült Ryan Giggs és Nicky Butt, aki lábadozása során még büntetését is letölthette. Miután a Manchester szerződtette, akár pályára is léphet az uruguayi csatár, Diego Forlan, akit az MU a Middlesbrough elől halászott el az argentin Independientétől. A 22 éves játékos 10 millió dollárjába került a klubnak.

Az ellenfélnél Keith Gillespie számára nem adatik meg, hogy pályára lépjen egykori kenyéradója ellen, mert beteg. Craig Short eltiltását tölti, Garry Flitcroft pedig ágyéksérüléssel küzd.

A Newcastle a sérült Rob Lee és Carl Cort nélkül utazik Leicesterbe, ahol Muzzy Izzet végre visszatér kényszerű pihenőjét követően, nem úgy, mint Dennis Wise, aki sérült, és Matt Elliott, aki megkezdi három mérkőzésről szóló eltiltásának letöltését.

Hosszú idő után ismét edzésbe áll Gregory Vignal, Nick Barmby és Jamie Redknapp, de várhatóan Thompson mester nem kockáztatja meg, hogy megsérüljenek: ellenben a Liverpool cseh csatára, Vladimir Smicer kezdő lehet. A Southamptonban James Beattie, Brett Ormerod, Matt Oakley, Rory Delap és a marokkói Tahar El Haledzs még maródi.

A hét végi forduló párosítása, szombat:
Derby - Ipswich
Leicester - Newcastle
Liverpool - Southampton
Manchester United - Blackburn
Middlesbrough - Bolton
Sunderland - Fulham
Tottenham - Everton

Vasárnap:
Chelsea - West Ham
Leeds - Arsenal

Hétfő:
Charlton - Aston Villa

Ajánlat:

A Premier League állása és mesterlövészei

Korábban:

Először vezet a Manchester United

Pincési László