Vágólapra másolva!
Brit mintára az egykori Szovjetunió tagállamai is megrendezik saját Nemzetközösségi-kupájukat - legalábbis labdarúgásban. A hét vége érdekessége, hogy a negyeddöntőbe jutott csapatok között van a Dinamo Kijev is, amelynek játékosa, Bodnár László góllal járult hozzá a sikerhez.

Az ismertebb csapatok közül már bejutott a negyeddöntőbe az orosz Szpartak Moszkva, az ukrán Dinamo Kijev és a lett Skonto Riga is. Az 1991 óta megrendezésre kerülő Nemzetközösségi-kupa idei díszvendége az UEFA svéd elnöke, Lennart Johansson.

A Szpartak a moldáv bajnok FC Sheriff Tiraspolt verte 6-1-re a góllövőlistát is vezető Vlagyimir Besztcsasztnih két góljának is köszönhetően.

A Dinamo Kijev légiósai kiváló játékának köszönheti a győzelmet. Az azeri FC Shamkir ellen ugyanis a 15. percben Bodnár László szerezte meg a vezetést, majd a fehérorosz duó, Alekszandr Hackevics és Goran Gavrancsics növelte a Lobanovszkij-gárda előnyét.

A lett bajnok FC Skonto a grúz címvédő FC Torpedo Kutaiszit páholta el 3-0-ra - érdekesség, hogy a rigai csapatban négy grúz légiós is szerepelt

További eredmények:
FBK Kaunas (litván) - Regar-TadAZ Tursunzade (tadzsik) 1-0
FC Flora (észt) - FC SKA PVO (kirgiz) 1-1
Orosz utánpótlás-válogatott - Zhenis Astana (kazah) 2-1
Nisa Askhabad (türkmén) - FC Belsina Bobrujszk (fehérorosz) 2-1