Vágólapra másolva!
Kedd este az Old Traffordon találkozik az angol Premier League-ben a címvédő Manchester United s az elmúlt évben öt kupagyőzelmet arató Liverpool. Phil Thompson, a vendégek trénere azt állítja, hogy a 'Pool nyerhet.

"A Manchester ellen ugyanúgy kijöhet a lépés, mint idegenben az Arsenallal (1-1) szemben" - mondta Thompson. December 12-én a Liverpool tizenegy ponttal vezetett a MU előtt a tabellán, de az elmúlt harminckilenc napban a két együttes ellenkező utat járt be. A Liverpool visszaesett az ötödik helyre, míg a Manchester az élre ugrott.

"Ez a szezon legnagyobb meccse mindkét klub életében. A két egyesület hasonló módon vetélkedik egymással, mint a hatvanas években, amikor a MU a topon volt, aztán jött a Bill Shankly-vezette Liverpool. A játékosoknak elég megmondani ki az ellenfél, nem is kell motiválni őket. S ez fordítva is így van, kérdezzék csak meg 'Fergie'-t."

De Ferguson inkább másról beszélt. Arról, hogy amióta Gerard Houllier szívműtéte óta hazatért a kórházból, a Liverpool kilenc meccsén nem tudott nyerni: "Nincs kétségem afelől, hogy a Vörösök elvesztették Gerardot, de legalábbis még egy ideig nem lesz közöttük, pedig az ő döntései aranyat értek. Ezzel nem Thompsont akarom kritizálni, de neki egy nagy űrt kell betöltenie." Ferguson elmondta: a múlt héten beszélt Houllier-vel, s a francia szakember nem tudta neki megmondani, mikor térhet vissza a kispadra. A skót szerint a visszatérés nem várható máról holnapra. Még akkor sem, ha Houllier betartja orvosai utasítását, s az állapota is rohamosan javul.

S egy hír a Manchester házatájáról: végleg eldőlt, hogy Alex Ferguson csapatában folytatja a pályafutását Diego Forlan, az Independiente uruguayi csatára. A játékos 6,9 millió fontért (2,3 milliárd forint) váltott klubot, s január 29-én, a Bolton ellen mutatkozhat be új klubjában.

Hétfőn játszották:
Charlton Athletic - Aston Villa 1-2 (0-2)
gól:
Stuart (88.), illetve Vassell (8.), Angel (42.)