Vágólapra másolva!
A Lazio cseh középpályása, Karel Poborsky nem olyan régen azzal a bejelentésével hökkentette meg a római klub vezetőségét, amely szerint az idény végén befejezi pályafutását. Nos, úgy látszik, Poborsky meggondolta magár, és a nyáron nem akasztja szegre futballcipőit, de egyáltalán nem biztos, hogy továbbra is a Lazióban fog szerepelni.

A jobb oldali középpályás 2000 decemberében igazolt Rómába a portugál Benficától, és a legutóbbi idényben alapember volt a csapatban, összesen 19 alkalommal lépett pályára. Hasonló volt a helyzet a jelenlegi bajnokság elején is, ám miután Dino Zoffot Alberto Zaccheroni váltotta a kispadon, a gárda áttért a 4-4-2-es felállásról a 3-5-2-re, amelyben a cseh játékos sokkal kevesebb lehetőséget kapott. Nyilván ez is (na meg az a tény, hogy a cseh válogatott nem jutott ki a világbajnokságra) közrejátszott abban, hogy novemberben úgy határozott: a bajnokság végén befejezi pályafutását, és hazatér Csehországba, ahol valami futballtól eltérő dologgal akar foglalkozni.

Nem sokkal később azonban Zaccheroni visszatért a 4-4-2-es taktikához, Poborsky ismét visszakerült a gárdába, és nem kis szerepe volt abban, hogy a csapat öt egymást követő mérkőzésen is nyerni tudott. Azóta ugyan megint visszaesett kissé a Lazio teljesítménye, de Poborsky bejátszotta magát a gárdába, és mivel a nyáron lejár a szerződése, így találkozott a klub alelnökével, Massimo Cragnottival, azonban a tulajdonos fiának ajánlata nem nagyon tetszett neki.

A rómaiaknak már csak azért is sietniük kellene, mert a hírek szerint a Milan és a Parma is bejelentkezett a futballistáért, akit a nyáron ingyen szerezhetnének meg. "Karelnek több ajánlata is van különböző olasz kluboktól, és ha a Lazio nem lép gyorsan, akkor nem fogjuk ezeket visszautasítani. Nem csak a pénzről van szó, hanem arról is, hogy biztosak akarunk lenni: Zaccheroni továbbra is meg akarja tartani Poborskyt, és számít a szolgálataira" - mondta a futballista menedzsere, De Giorgis.

Ajánlat:

Korábban:

Poborsky az idény végén visszavonul