Vágólapra másolva!
Alig negyvennyolc órával a hét végi, 1860 München elleni 3-0-s vereséget követően a német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő 1. FC Köln együttese menesztette trénerét, Ewald Lienent. A hírek szerint utóda Friedhelm Funkel vagy Frank Pagelsdorf lehet.

A szombati, 1860 München elleni 3-0-s idegenbeli vereséget követően az 1. FC Köln vezetősége kirúgta Ewald Lienent. A jelenleg a kieső, tizenhatodik helyen álló kölni együttes a negyedik német klub idén, amely edzőt váltott.

Érdekesség, hogy Lienen utódaként két olyan trénert szemel ki a klub, akik szintén részesei voltak a szezon edzőváltásainak: Friedhelm Funkel a Hansa Rostocktól, Frank Pagelsdorfot pedig a Hamburgtól menesztették korábban. A csapat edzéseit jelenleg Christoph John, a kölni amatőr csapat trénere vezeti.

Lienen 1999 júniusában érkezett Kölnbe, akkor, amikor a háromszoros bajnok éppen legnagyobb válságát élte. A másodosztályú együttest azonban az egykori Duisburg- és Rostock-tréner egy esztendő alatt visszavitte az élvonalba, ahol tavaly a tizedik helyet sikerült megszerezni.

Pincési László

Ajánlat: