Vágólapra másolva!
Az Everton labdarúgócsapata átadólistára tette Abel Xaviert, aki nem volt hajlandó aláírni a klub által felajánlott szerződéstervezetet. A városi vetélytárs Liverpool azonnal lecsapott a portugál hátvédre.

A válogatott védő nem akart szerződést hosszabbítani a második számú liverpooli klubbal, ezért kell távoznia. "Nem tudtunk megegyezni Abellel, ezért átadólistára tettük, azonnal viheti bárki, aki megadja érte a 800 ezer fontot (310 millió forint)" - mondta Walter Smith, az evertoniak menedzsere.

A játékos nyáron ingyen igazolhatóvá válna, azonban nem úgy fest, hogy ez meg fog történni, ugyanis a Liverpool bejelentkezett a hátvédért, s a szigetországi lapok már arról írtak, hogy a két klub az anyagiakban hétfő este már meg is egyezett. A Liverpoolnak azért ilyen sürgős a 2000-es Európa-bajnokságon feltűnt portugál hátvéd leigazolása, mert csütörtökig lehet nevezni új játékosokat a Bajnokok Ligája tavaszi meccseire.

Abel Xavier 1999. szeptemberében került 1,5 millió fontért (577 millió forint) az Evertonhoz, ahol negyvenkilenc mérkőzésen lépett pályára.

Ajánlat: