Vágólapra másolva!
Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának válogatott középpályása szerint nincs válsághangulat a klubjánál, de azt elismerte, hogy nem ilyen kezdésre számítottak a vezetők. Negyedikként a Bayern München jutott a német kupa elődöntőjébe.

A berliniek vasárnap, az év első bajnoki mérkőzésén idegenben 3-1-re kikaptak a Dortmundtól, szerdán pedig a német kupa negyeddöntőjében hosszabbítás után, hazai pályán szenvedtek 2-1-es vereséget a Kölntől.

"A dortmundi vereség nem szégyen, a Borussia otthonában az elmúlt években még gólt sem tudtunk szerezni" - értékelt Dárdai. "A kupakiesésünk viszont óriási csalódás, a csütörtöki berlini lapok sem kímélnek bennünket. Jogosak a kritikák, hiszen 1-0-ra vezettünk, a kölniek a hajrában egyenlítettek, a ráadásban jobban is játszottak, s megérdemelten jutottak tovább."

A búcsú anyagilag is érzékenyen érintette a fővárosi futballistákat: "A négy közé jutásért extra prémiumot kaptunk volna, de csak magunkat okolhatjuk a kiesésért. Ha szombaton, a következő bajnokinkon itthon nem verjük meg a Freiburgot, akkor tényleg ki lehet jelenteni, hogy rosszul kezdtük az évet."

Dárdai a kapuskérdéssel nem kívánt foglalkozni. A két vesztes találkozón - az őszi utolsó hét bajnoki meccshez hasonlóan -Király Gábor helyett Christian Fiedler volt csapata hálóőre. "Az edző joga és felelőssége eldönteni, hogy ki védjen. Fiedler négy és fél éven át nagyon keményen dolgozott és várt arra, hogy lehetőséghez jusson. Röber jobb képességű kapusnak tartja Gábort, de amíg sérült volt, Fiedler jól helyettesítette. Többet erről nem tudok és nem is szeretnék mondani."

Negyedikként a Bayern München jutott a német kupa elődöntőjébe, miután 11-esekkel búcsúztatta a Kaiserslauternt. A március 5-i elődöntőbe (sorsolás szombaton) jutott csapatok: Bayern München, Köln, Schalke, Leverkusen. A finálét május 11-én Berlinben rendezik.