Vágólapra másolva!
A Bordeaux csapata nem bővelkedett csatárokban, hiszen az egyesület játékoskeretében mindössze négy támadó volt, akik közül az egyik, a brazil Christian a télen visszatért hazájába. Nem csoda, hogy a Girondins a téli játékospiacon elsősorban egy gólvágót akart szerezni, és ez sikerült is neki, hiszen a szezon végéig kölcsönkapta a svéd Osmanovskit a Torinótól.

Az 1977. február 24-én született csatár már tizennyolc esztendősen bemutatkozott a svéd bajnokságban, méghozzá nem kisebb csapat, mint az FF Malmö színeiben, igaz, második meccsét csak egy évvel később, 1996-ban vívhatta. Ez utóbbi szezonban már több szerepet kapott, összesen húsz meccsen játszott, ezeken öt gólt rúgott. A következő esztendőben huszonhat találkozón további tíz találattal toldotta meg góljai számát. A Malmö csapatában kezdte még az új bajnokságot, de nyolc meccs és egy gól után az olasz Bari szerződtette.

"Csizmaországban" az 1998-99-es szezonban debütált az akkorra már a válogatottban is bemutatkozott svéd csatár, s rögtön harminchat meccsen állították a csapatba, amelyeken összesen hatszor volt eredményes. A következő idényben góljainak számát eggyel növelni tudta, ráadásul találatai szinten egytől egyig fontos pillanatokban érkeztek: a Milan, a Torino és a Bologna ellen egy, a Verona ellen kettő pontot ért gólja, a Cagliari ellen pedig 0-2-es állásról egyenlített ki. A legutóbbi pontvadászatban azonban nem ment neki a játék, hiába szerepelt huszonkilenc meccsen, csak egy gólra volt képes, és ez is alaposan hozzájárult ahhoz, hogy a Bari kiesett. A nyáron aztán Torinóba tette át a székhelyét, és bár a Bikák színeiben rögtön az első meccsén gólt szerzett, később kiszorult az együttesből. Ha nem játszik rendszeresen, akkor viszont könnyen kicsúszhat a világbajnokságra utazó svéd keretből, így most örömmel ment kölcsönbe a Bordeaux-hoz.

Korábban:

A nap játékosa: Christophe le Roux (Stade Rennes)