Vágólapra másolva!
Sergio Cragnotti, a Lazio elnöke tagadja, hogy ajánlatot tett volna együttese korábbi trénerének, Sven-Göran Erikssonnak, hogy térjen vissza Rómába. A különböző hírforrások szerint a klub első embere ezen a héten egy londoni tárgyalás alkalmával próbálta - sikertelenül - rávenni az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, hogy vállalja el a Lazio irányítását. Cragnotti ugyanakkor azt állítja, azért találkozott Erikssonnal, hogy rávegye: legyen a római tulajdonos Del Monte nevű gyümölcsszállító cégének reklámembere.

"Azért kerestem meg Erikssont, mert pont egy ilyen emberre van szükségem, mint ő" - mondta Cragnotti. "Azt szeretném, hogy Nyugat-Európában ő népszerűsítse a Del Montét."

Csupán az az eldöntendő kérdés, lehet-e hinni Cragnottinak, hiszen nagyon is logikus lépés lenne tőle, ha nem reklámembernek, hanem edzőnek szeretné megnyerni a svéd szakembert. 2000-ben ugyanis Eriksson vezetésével a Lazio bajnok lett, tavaly pedig bevitte az angolokat a vb 32-es döntőjébe, ezzel szemben a Lazio jelenleg csak a hetedik a Serie A-ban. A hírforrások azt is leszögezik, Cragnotti Zaccheroni helyére edzőnek Roberto Mancinit szánta, s Eriksson amolyan technikai igazgató lett volna.

Cragnotti végül is elismerte, hogy mellékesen valóban hívta igazgatónak is Erikssont, de csak arra az esetre, ha valamiért nem töltené ki az angol szövetséggel kötött, 2006-ig szóló szerződését.

Ajánlat:

Pelé lehet a Viagra reklámembere

Thury Gábor