Vágólapra másolva!
Az Ipswich Town másfél hónappal ezelőtt még kiesésre állt a Premier League-ben, de a csapat legutóbbi hét bajnokijából hatot megnyert, és ezzel a középmezőnybe lépett fel. A hét végén az Everton ellen győzött idegenben az együttes, és a győztes gólt az a Matt Holland szerezte, aki csapatkapitányként eddig egyetlen meccset sem hagyott ki sem ebben az idényben sem előzőben, vagyis sorozatban hatvankét bajnokin lépett pályára.

Holland Buryben született 1974. április 11-én, első klubja azonban a londoni West Ham United volt, amely híres remek utánpótlás-neveléséről. Az ifjú középpályás tehát az Upton Parkban kezdte pályafutását, de nem sikerült bekerülnie az első csapat keretébe, és amikor kiöregedett korosztályából, akkor a harmadik vonalban szereplő Bournemouth igazolta le. Az 1994-95-ös idényben még csak tizenhat találkozón szerepelt új egyesületében, azt követően azonban megkezdődött számára az a maratoni sorozat, amely a mai napig is tart. Az 1995-96-os szezonban ugyanis negyvenhárom találkozón szerepelt, majd újabb egy évre rá már negyvenhat bajnokin lépett pályára. Ez utóbbi pontvadászatban még arra is volt energiája, hogy rúgjon hét gólt, amire az Ipswich Townnál is felfigyeltek, és 800 ezer fontért (310 millió forint) szerződtették.

Az Ipswichben is hozta megbízható játékát, egészen a legutóbbi idényig ugyanis minden egyes szezonban negyvenhat találkozón szerepelt. Az 1999-2000-es pontvadászatban emellett még tíz gólt is szerzett, vagyis nem kis szerepe volt abban, hogy a klub végre feljutott a legjobbak közé. Időközben megválasztották csapatkapitánynak, míg teljesítményére az ír válogatottban is felfigyeltek, és származására tekintettel be is válogatták. A legutóbbi szezonban csak azért nem lépett pályára negyvenhat alkalommal, mivel az élvonalban a csapatnak "mindössze" harmincnyolc meccset kellett játszania, ezek közül azonban egyet sem hagyott ki, és emellett rúgott három gólt is. A jelenlegi idényben eddig mind a huszonnégy bajnokit végigjátszotta, az Everton elleni találata pedig már a harmadik volt. Hatalmas munkabírású középpályás, akit eddigi karrierje során a sérülések is elkerültek.