Vágólapra másolva!
A Manchester United duplán is nyerni tudott az angol bajnokság aktuális fordulójában: a Vörös Ördögök egyrészt simán begyűjtötték a három pontot a Sunderland ellenében, másrészt egyik legnagyobb riválisuk, az Arsenal csak döntetlent játszott a Southamptonnal. Ennek köszönhetően immár a Newcastle áll közvetlenül a MU mögött: a Szarkák a Boltont gyűrték le nagy nehezen hazai pályán.

A MU ismét bebizonyította, hogy a múlt heti megtorpanásuk (kiesés az FA-kupából, és vereség a Liverpooltól) csak pillanatnyi kisiklás volt, és ezen a héten már másodszor szereztek négy gólt a bajnokságban. Szerdán a Bolton Wanderers volt az áldozat, most pedig a Sunderland, amely egyre lejjebb csúszik a tabellán. A manchesteriek meglehetősen hamar megkezdték a gólgyártást, és némi meglepetésre első találatukat nem valamelyik gólvágó, hanem Phil Neville szerezte: az előretörő balhátvédnek ez volt élete első gólja az Old Traffordon, ami jól mutatja, hogy a gólszerzés meglehetősen ritka dolog tőle, hiszen immár hét éve játszik a Manchesterben. Ezt a vendégek csatára, Kevin Phillips még kiegyenlítette, de ezután beindult a hazai henger: előbb David Beckham szabadrúgása talált utat a hálóba, majd Ruud van Nistelrooy következett. A holland csatár először egy látványos, fordulásból leadott lövéssel volt eredményes, majd egy tizenegyest értékesített, megszerezve a tizennyolcadik találatát ebben az idényben, amivel természetesen vezeti a góllövőlistát. A második félidőt már lelazsálhatta a MU, győzelmét semmi sem fenyegette, annál inkább a Sunderland edzőjének, Peter Reidnek a pozícióját, hiszen a Fekete Macskák hat forduló óta nyeretlenek.

A Manchester mögött második helyen álló Arsenalnak már nem volt ilyen jó hétvégéje, hiszen az Ágyúsok nem tudták begyűjteni a három pontot a Southampton ellenében. Könnyen lehet azonban, hogy a londoni csapat két pontnál is többet veszített, mivel a mérkőzés folyamán két kulcsembert, Ashley Cole-t és Patrick Vieirát is le kellett cserélni sérülés miatt. Utóbbi a huszonhetedik percben sántikált le a pályáról, előbbi pedig a második félidő elején kért cserét. Főleg Cole kiválása érintette érzékenyen a csapatot, mivel a holland Giovanni van Bronckhorstnak kellett visszalépnie a védelembe, a középpályára pedig Gilles Grimandi állt be, amivel az Arsenal elveszítette korábbi lendületét. Az első félidőben ugyanis nem játszott rosszul a csapat, Sylvain Wiltord gólja mellett Thierry Henry a felső kapufát találta el, és csak a kapus Dave Jones bravúrjai mentették meg a Szenteket a nagyobb arányú vereségtől. A kényszerű Arsenal-cserék után aztán a vendégek felbátorodtak, és tíz perccel a lefújás előtt a norvég Jo Tessem a kapuba fejelte az egyenlítő gólt.

A Newcastle viszont tartja a MU-val a lépést, igaz, a Szarkáknak alaposan meg kellett izzadniuk a három pontért a Bolton ellen. A vendégek ugyanis kétszer is vezetést szereztek, de a csapatkapitány, Alan Shearer mindkét alkalommal kiegyenlített. Első találata meglehetősen vitatott körülmények között esett: a játékvezető ugyanis úgy ítélte meg, hogy a Bolton finn kapusa, Jussi Jaaskalainen túl sokáig fogta kézben a labdát, és ezért közvetett szabadrúgást ítélt, amit Shearer Nolberto Solano legurítását követően bombázott a hálóba. A győzelmet végül a walesi Craig Bellamy gólja hozta meg Bobby Robson csapatának: a támadó egy remek akciót fejezett be nem kevésbé parádés lövéssel.

Korábban:

Fölényes manchesteri győzelem