Vágólapra másolva!
A Real Betis gárdájából a legutóbbi fordulókban igencsak hiányzott legjobb góllövője, az argentin Gastón Casas, aki súlyos sérülést szenvedett, de a hét végén a Real Valladolid elleni találkozón honfitársa, Gabriel Amato tökéletesen pótolta őt. A csatár kétszer volt eredményes, és a sevillai együttes ezen két gólnak köszönhetően nyert.

Amato 1970. október 22-én született Buenos Airesben, és első klubja a Gimnasia la Plata volt, amelyben 19 esztendősen mutatkozott be. Két éven keresztül futballozott ott, és nyolc gólt ért el, majd az egyik legnépszerűbb argentin gárda, a Boca Juniors figyelt fel rá, és leigazolta.

A Bocában azonban nem ment valami jól neki a játék, csak két találatra volt képes, így egy év elteltével az Independientéhez szerződött, ahol azonban szintén csak egy szezont töltött el.

Az 1993-94-es idényt a Huracánban húzta le, ahol megtalálta góllövő cipőjét, hat gólig jutott, aminek köszönhetően a másik sztárcsapat, a River Plate csapott le rá. Három idényen keresztül szerepelt a River színeiben, és ez idő alatt megnyerte a Libertadores-kupát. 1995 nyarán aztán Európába tette át a székhelyét, a spanyol Hércules Alicantéba igazolt, amelyben a Primera Divisiónban csupán kétszer volt eredményes.

A Mallorca ennek ellenére megvette, és nem járt rosszul vele: az 1997-98-as idényben Amato 13 gólt szerzett, a csapat pedig bejutott a spanyol kupa döntőjébe. A bajnokság végén a skót Rangersbe igazolt, ahol remekül debütált, első meccsén két gólt ért el. Ezt a teljesítményt azonban nem tudta folytatni, így hamarosan fél évre kölcsönadták a brazil Grémiónak.

Jelenlegi klubjához, a Real Betishez 2000 nyarán került, és az előző idényben a másodosztályban 17 góllal járult hozzá a zöld-fehérek feljutásához. A legjobbak között eleinte csak csere volt honfitársa, Casas mögött, majd az ő sérülése után Joao Tomás szorította a kispadra.