Vágólapra másolva!
Fel kell, hogy adja a labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatos vágyait Roberto Baggio, a Brescia játékosa. A hétfői orvosi konzílium nem sok jóval bíztatta "Copfocskát": sérült bal térde nem fog rendbe jönni a vébéig.

A múlt csütörtöki sérülést követően az orvosok pihenést írtak elő számára, de a hétfői vizsgálatot követően a műtéti beavatkozást tartottak szükségesnek. Egyelőre úgy tűnik, hogy térdszalag-sérülése miatt ebben a bajnokságban már nem léphet pályára.

"Hiánya nem csak a vb tartamára szól, mindazoknak hiányzik majd, akik valamilyen módon kötődnek ehhez a játékhoz" - nyilatkozta a korábban a Milant és az olasz válogatottat is irányító, jelenleg a Parma technikai igazgatójaként tevékenykedő Arrigo Sacchi. "Pedig reméltem, hogy ebben a szezonban legalább még egy meccsen játszik. Jól ismerem őt, biztos vagyok benne, hogy meglepetést fog okozni, mint ahogyan korábban tette. Emlékszem, amikor az 1984-85-ös szezonban első súlyosabb sérülését elszenvedte, hamar visszatért. Remélem, most is hasonló történik."

Baggio ügynöke, Vittorio Petrone kijelentette: "Túl korai arról beszélni, hogy mikor térhet vissza. Fontos, hogy Roberto nyugodt és kiegyensúlyozott tudott maradni. Jól felkészült a rossz hírekre."

Marcacci professzor végezte a feltáró operációt, amire azért vártak mostanáig, mert a bevizesedett térd megduzzadt, s a duzzanat csak mostanra csökkent valamelyest. Petrone ragaszkodott hozzá, hogy a bolognai kórházban a sajtót a nyilvánosság előtt tájékoztassák, s elmondta, képtelen az a vád, mely szerint a klubot nem értesítették, hogy Baggiót megműtik. Az érintettek folyamatosan informálták a Bresciát. "Nem volt más választásunk, mint a műtét" - nyilatkozta Marcacci doktor.

Korábban: