Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását Roberto Baggio, minden idők egyik legjobb labdarúgója. Az olasz klasszis azután döntött így, miután kiderült, hogy a február 1-i Parma elleni olasz kupa-mérkőzésen szerzett súlyos térdsérülése miatt nem vehet részt az idei labdarúgó vb-n.

A február 18-án a 35. születésnapját ünneplő zseniális támadó 55 alkalommal lépett pályára az olasz válogatottban, és három világbajnokságon vett részt.

Az 1990-es, olaszországi rendezésű vb-n bronzérmet szerzett a Copfocskának becézett játékos, míg 1994-ben, az egyesült államokbeli mondiálon szinte egymaga vitte döntőbe az Arrigo Sacchi által gardírozott nemzeti együttest. Ez a vb mégsem elsősorban nagyszerű játéka miatt maradt emlékezetes, hanem azért, mert az egyébként rendkívül biztos lábú ítéletvégrehajtó a Brazília elleni döntőben a tizenegyespárbaj során elhibázta a mindent eldöntő büntetőt.

Baggio pályafutása során megfordult többek között a Fiorentina, a Juventus, a Milan és az Internazionale együttesében is, mostani visszavonulásáig pedig a Brescia alkalmazásában állt. A játékmester 1993-ban járt pályafutása csúcsán, amikor a Juventusszal UEFA-kupát nyert és az Aranylabdát is neki ítélte a France Football.

A 2001-2002-es idényt remekül kezdte a veterán szupersztár, az október 28-án elszenvedett keresztszalag-szakadásáig nyolc gól szerzett a bajnokságban, és ontotta a gólpasszokat is. Egyetlen cél vezérelte, mégpedig az, hogy részt vehessen élete negyedik vb-jén, ez azonban sérülése miatt nem adatik meg neki, így - ahogy fogalmazott - nem maradt semmi, ami motiválja.

Vittorio Petrone, a futballista ügynöke szeretné, ha védence meggondolná magát és újra megpróbálná, de bevallása szerint erre jelenleg nem sok esélyt lát.