Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag eldőlt, hogy Miriuta Vasile, az Energie Cottbus labdarúgócsapatának magyar válogatott középpályása az idény végén elhagyja a klubot.

"Bár még nem hoztam meg a végleges döntést, de 99 százalékig biztos vagyok benne, hogy nyártól máshol folytatom a pályafutásom" - mondta a 33 éves játékos. "Sajnálom, hogy a szurkolók ilyen gyorsan elfelejtették, milyen sikereket értünk el az utóbbi években."

Miriuta az előző szezonban 11 gólt szerzett, és a közönség kedvence volt, nyáron több élvonalbeli együttes - Borussia Mönchengladbach, Hamburg - szerette volna szerződtetni. Ebben az idényben eddig egy találatig jutott.

A Hertha BSC elleni keddi találkozón - melyet 1-0-ra nyertek a cottbusiak - a nézők Miriuta lecserélését követelték, és a 83. percben ünnepelni kezdtek, amikor Eduard Geyer vezetőedző lehívta a pályáról.

"Nem értem a drukkerek viselkedését, Vasilének rengeteget köszönhetünk, bízom benne, hogy minél hamarabb visszanyeri régi formáját. Neki is megmondtam, hogy ne idegeskedjen, hiszek benne, próbáljon meg kizárólag a játékra koncentrálni" - kommentálta a történteket a szakvezető.

Ajánlat: