Vágólapra másolva!
Elsőként a Juventus jutott be a labdarúgó olasz kupa döntőjébe, miután idegenbeli győzelme után otthon döntetlent játszott a Milannal. A Chelsea és a Tottenham is bejutott a legjobb tizenhat közé az angol FA-kupában. A Chelsea a West Hamet, a Tottenham pedig a Boltont verte.

Olasz kupa, elődöntő, visszavágó:
Juventus - AC Milan 1-1 (0-1)
gól:
Zambrotta (62.), illetve José Mari (27.)

A Juventus 3-2-es összesítéssel jutott tovább és a fináléban a Brescia-Parma párharc győztesével találkozik.

Az olasz Fiorentinához kapcsolódó információ, hogy a csapat játékosai azzal a kéréssel fordultak a profi ligához, hogy indítson csődeljárást a klub ellen. A súlyos anyagi helyzetben lévő firenzei együttes futballistái már hónapok óta nem kapták meg járandóságukat. A portugál Nuno Gomes, valamint Marco Rossi ezért szeretné elérni, hogy a liga érvénytelenítse a szerződésüket és eligazolhassanak.

A csapat a nyáron két sztár, Francesco Toldo és Rui Costa eladásával próbált javítani helyzetén. Cecchi Gori júliusban távozott az elnöki székből, miután pénzmosás és kábítószer-birtoklás miatt eljárás indult ellene. November végén visszatért, s jelezte, nem adja el a klubot.

A Fiorentina a huszonegyedik forduló után tizenhetedik, s hat pont a hátránya a bennmaradást jelentő tizennegyedik helyet elfoglaló Piacenzával szemben, pedig az elmúlt hét évben mindig az első tíz között végzett.

Anglia, FA-kupa, újrajátszott találkozók:
West Ham United-Chelsea 2-3 (1-1)
gólszerzők: Defoe (38., 50.), illetve Hasselbaink (43.), Forssel
(65.), Terry (90.)

A január 26-ai találkozó 1-1-es döntetlennel végződött, ezért volt szükség az újrajátszásra.

Tottenham Hotspur - Bolton Wanderers 4-0 (2-0)
gól:
Anderton (22., 11-esből), Iversen (35.), Etherington (56.), Barness (73., öngól)

A találkozót január 26-án kellett volna lejátszani, de a heves esőzés miatt elmaradt.

Korábban:

Zola fantasztikus gólt szerzett